OD 1. OKTOBRA I BEZ IZUZETKA… Putin zvanično potpisao – nova uredba danas stupila na snagu

Ova uredba stupa na snagu danom objavljivanja.

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je danas ukaz o jesenjoj regrutaciji 130.000 ljudi, koliko će biti pozvano na služenje vojnog roka 2023. godine.

Potpisivanje ukaza o regrutaciji od strane ruskog predsednika Vladimira Putina zahteva mobilizaciju određenog broja građana u vojnu službu u Ruskoj Federaciji.

Ovaj postupak nije neuobičajen u mnogim zemljama i često se koristi za popunu vojnih redova i osiguranje odbrane zemlje.

Regrutacija će se izvršiti u periodu od 1. oktobra do 31. decembra 2023. godine i obuhvatiće građane Ruske Federacije uzrasta od 18 do 27 godina koji nisu u rezervnom sastavu i podležu vojnoj regrutaciji prema saveznim zakonima.

– Od 1. oktobra do 31. decembra 2023. biće izvršena regrutacija u vojnu službu građana Ruske Federacije uzrasta od 18 do 27 godina koji nisu u rezervnom sastavu i podležu regrutaciji u vojnu službu u skladu sa saveznim zakonom – navodi se u ukazu, prenosi agencia RIA Novosti.

Ova uredba stupa na snagu danom objavljivanja, što znači da je stupila na snagu istog dana kada je potpisana. Osim toga, oni neće biti uključeni u sukob sa Ukrajinom.

Važno je napomenuti da je regrutacija deo redovnog funkcionisanja vojnih sistema i da se provodi s ciljem održavanja nacionalne odbrane i vojne pripravnosti.

UDARNA VEST.rs (Republika.rs)


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare