Mlađe đake tukli peškirima, KRVNIČKI IH UDARALI i rukama i nogama: Novi detalji JEZIVOG IŽIVLJAVANJA petorice učenike u školi u Futogu, jedom dečaku slomili ruku

Petorica učenika drugog i trećeg razreda Poljoprivredne škole s domom učenika u Futogu tukli su i mučili dvojicu učenika prvog razreda u jednoj od soba u domu. Oni su, kako saznaje „Blic“, mlađe učenike terali da rade sklekove, tukli ih peškirima, udarali ih rukama i nogama sve dok ih na delu nije zatekao radnik obezbeđenja te sprečio dalju agoniju mučenih dečaka od kojih je jedan zadobio prelom šake a drugi je zadobio lakše telesne povrede u vidu više modrica po telu.

Policija i dalje utvrđuje detalje ovog incidenta koji se dogodio u sredu uveče, a za sada su, kako saznaje „Blic“, protiv jednog šesnaestogodišnjaka podnete dve prijave zbog sumnje da je počinio krivična dela nanošenje teških telesnih povreda i za zlostavljanje i mučenje, a protiv još četvorice učenika za koje se sumnja da su njegovi saučesnici podnete su krivične prijave za zlostavljanje i mučenje.

– Budući da je istraga i dalje u toku, ne isključujemo mogućnost da će protiv još barem dva ili tri učenika biti podnete krivične prijave ali ćemo to znati tek nakon prikupljanja svih detalja i dokaza u vezi sa ovim incidentom, kao i ispitivanja svih koji su pod sumnjom da su učestvovali u izvršenju ovih krivičnih dela – kaže za „Blic“ izvor upoznat sa tokom istrage.

Radnik obezbeđenja spasao učenike agonije

Direktor Poljoprivredne škole u Futogu Dušan Gagić potvrdio je medijima da se incident dogodio, da su o ovom slučaju obavešteni nadležni organi te da su maloletnici za koje se sumnja da su učestvovali u napadu na mlađe učenike dali izjave policiji u prisustvu roditelja.

Prema njegovim rečima, povređeni učenici su odmah u pratnji direktorke Doma učenika odvedeni u Urgentni centar gde je dečaku sa povređenom rukom pružena lekarska pomoć.

– U 22 sata je po kućnom redu povečerje i radnik obezbeđenja je obilazeći muški deo doma u jednoj sobi video grupu đaka koji su bili malo bučniji i opomenuo ih je da smire. Radnik obezbeđenja kada se posle 15 minuta vratio iz obilaska doma, u sobi trojice đaka prvaka je zatekao nekoliko starijih učenika, koji su ih maltretirali. Dvojica prvaka su povređena, dok je treći nepovređen. O svemu je odmah obavešten dežurni vaspitač kao i direktorka doma – istakao je Gagić.

Nasilnicima preti suspenzija i izbacivanje iz doma

Dodao je da je povodom nemilog događaja u školi održan pedagoški kolegijum doma, na kojem su uzete izjave povređenih đaka i obaveštena policija.

– Ovako nešto nikada se nije se dogodilo u ovoj školi i kada sve bude ispitano i utvrđeno, maloletnici će biti suspendovani i isključeni iz doma. Hoćemo da se sve rasvetli i da svako odgovara prema svojoj krivici. Spreman sam, ako bude potrebno, i ja da podnesem ostavku na mesto direktora – naglasio je Gagić.

Podsetimo, policija i dalje istražuje koliko je tačno učenika učestvovalo u ovom incidentu a već postoje indicije da će protiv još dva učenika takođe biti podnete krivične prijave zbog sumnje da su počinili krivično delo zlostavljanje i mučenje.

UDARNA VEST.rs (Blic)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare