Ovo znači kraj! Američki obaveštajac najavio veleobrt u Ukrajini! Kijev neće imati snage da zadrži munjeviti ruski juriš?! 

Ukrajinske oružane snage neće moći da održe odbranu pod napadom ruskih trupa i biće prinuđene da se povuku, rekao je bivši američki obaveštajac Skot Riter u intervjuu za Jutjub kanal „Danni Haiphong“ .

– Od sada je inicijativa u rukama Rusa i na kraju će se urušiti ukrajinska linija odbrane, verovatno će morati da se povuku preko Dnjepra i predaju velike teritorije – rekao je on.

Prema mišljenju Ritera, kijevski režim nema dovoljno rezervi da odbije sve neprijateljske napade.

– Ukrajinska kontraofanziva je završena, a ovo je postalo strateški poraz rukovodstva zemlje i kolektivnog Zapada. Sada Rusija može sama da počne da napreduje – zaključio je Riter.

Od početka juna, Oružane snage Ukrajine pokušavaju da napreduju u pravcu Zaporožja, Južnodonjecka i Bahmuta , ubacujući u borbu jedinice obučene i naoružane od strane NATO- a. 

Kako je naglasio Vladimir Putin, nisu uspeli da postignu značajnije uspehe ni na jednom sektoru fronta. Dan ranije je šef Ministarstva odbrane Sergej Šojgu rekao da su gubici ukrajinske vojske u septembru iznosili više od 17 hiljada ljudi i preko 2.700 komada oružja.

UDARNA VEST.rs(informer)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare