KAMION IZ BUGARSKE PREVOZIO PLASTIČNE POSUDE, ZAUSTAVLJEN NA GRADINI: Iza sedišta krio 16 kartonskih kutija, evo što je to problem

Carinici su, u saradnji sa policijom, 27. septembra 2023. godine na graničnom prelazu Gradina sprečili pokušaj krijumčarenja koji je otkriven tokom redovne kontrole na ulazu u Srbiju.

Naime, zaustavljen je kamion domaćih registarskih oznaka, koji je iz Bugarske ka Srbiji prevozio plastične posude za jednokratnu upotrebu.

Iako je na pitanje, da li pored robe koju prevozi ima još nešto da prijavi vozač odgovorio odrično, carinici su se ipak odlučili za detaljan pregled. Tada je u kabini kamiona pronađeno 16 kartonskih kutija fontana vatrometa, sakrivenih u fabričkim šupljinama, na krevetu i iza sedišta vozača.

Protiv 43-godišnjeg vozača će biti pokrenut prekršajni postupak, do čijeg okončanja će krijumčarena pirotehnika biti zadržana.

Iz Carine Srbije napominju da je prenos pirotehničkih sredstava preko granice regulisan Zakonom o prometu eksplozivnih materija i da se njihovim uvozom, distribucijom i prometom mogu baviti isključivo ovlašćeni distributeri.

Kurir.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare