„PLAŠIM SE KAKO ĆE PORODICE DA IH VIDE“ Vučić o poginulim Srbima u Banjskoj: Imamo lica koja su spremna da budu zaštićeni svedoci, jedan upucan kad je BACIO PUŠKU

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući na RTS rekao je da ubijeni Srbi na KiM za njega nikad neće biti teroristi.

– Za mene ti ljudi, kao predsednika Srbije, nikada neće biti teroristi. Da li mogu da opravdam ubistvo albanskog policajca… Po Briselskom sporazumu on nema šta da traži tamo, i za to će naši organi pokrenuti dalje korake. Tražiću da vam pokažu iz drona ubistvo policajca – rekao je Vučić o trojici ubijenih Srba.

– Kako stvari stoje, oni su postavljali barikade, a ne zamke. Reč je o ljudima, koji su posle deset, 11 godina pod terorom. Od barikada sam imao teške razgovore između ostalog sa Milanom Radoičićem. Molio sam ih da se povuku sa barikada. Policajac je bio ranjen od eksploziva koji je služio za postavljanje barikada. To objašnjava prirodu i stvarne namere – rekao je.

O tome je, dodaje, saznao u ranim jutarnjim satima.

– Mi ćemo svoj posao u skladu sa zakonima RS da obavimo. Ispitaćemo sve što se dogodilo, danas znamo mnogo više – dodao je.

„Euleks ćuti“

– Mi smo se zaprepastili da Euleks ćuti. Oni su zadržani u komandno-operativnom centru odakle su pratili ko se kuda kreće. Kažu da je to bila koordinisana akcija Kfora i Euleksa“, naveo je predsednik.

„Trojica Srba su još uhapšena, jedan od te trojice je ranjen. Mijailović i Milenković su iz Leposavića, Nedeljković je imao 31 godinu“, dodao je i podatke o trojici ubijenih.

„Imamo lica koja mogu da posvedoče“

„Imamo lica koja su spremna da posvedoče da je Mijailović hladnokrvno upucan u glavu, ‘overen'“, naveo je.

„Posebno su pravili problem oko Milenkovića. Sa 12 metara je podigao ruke“, govorio je o odnosu nadležnih prema utvrđivanju načina na koji su srpske žrtve likvidirane.

Predsednik je rekao i da bi tela ubijenih trebalo da sutra budu predata porodicama.

„U poteri su bila i lica koja se nalaze na našim poternicama od 2021. godine. Jedan od njih je počinio šest najtežih dela u našoj zemlji.“

O Milanu Radoičiću

Milan Radojičić nije ranjen. On je čovek koji sebe smatra borcem za slobodu. Postoje stvari i pitanja na koja će morati da odgovori.

UDARNA VEST.rs (Blic)


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare