Izvestan ishod – Advokati uložili žalbe na odluku o meri pritvora za Srbe uhapšene u Banjskoj 

Povodom odluke Osnovnog suda u Prištini da Blagoju Spasojeviću, Dušanu Maksimoviću i Vladimiru Toliću, uhapšenima u incidentu Banjskoj, bude određen jednomesečni pritvor, njihovi branioci danas su uložili žalbu Apelacionom sudu.

Ljubomir Pantović, advokat Blagoja Spasojević kaže da je uložio žalbu Apelacionom sudu i da očekuje odluku po hitnom postupku.

– Odgovor suda trebalo bi da usledi hitno, ali obično to traje po nedelju, dve, nekada i više. Ne žure se oni. Mada, moguće je da će ovde da požure, jer je ishod izvestan – žalba će biti odbijena – rekao je Pantović za Kosovo onlajn.

Branilac Dušana Maksimovića, advokat Dejan A. Vasić uložio je žalbu na odluku suda, i dodao da će sutra sa svojim kolegom Pantovićem, otići da posete Spasojevića i Maksimovića u pritvoru visoke bezbednosti kod Podujeva.

 Za sada je njihovo stanje stabilno. Oni se osećaju dobro i svesni su svega sto im se događa. Kada je reč o žalbi, imajući u vidu težinu dela za koje se terete, ne gajim veliku nada da mera pritvora može biti ukinuta. Ali, siguran sam da će Kosovska policija sprovesti forenzičku istragu i da će iz telefona koji je zaplenjen od mog branjenika, nesumnjivo utvrditi da on nema veze sa ovim događajem i da će vrlo brzo da se taj nesporazum u vezi sa njim biti otklonjen – podvukao je Vasić.

Takođe, žalbu na odluku o meri pritvora uložio je i advokat Miloš Delević, branilac Vladimira Tolića, koji se nalazi na bolničkom lečenju u Prištini.

Advokat Delević je istakao da je svog branjenika posetio u bolnici, i da nad njim takozvana kosovska policija vrši psihičko nasilje.

– Za sada je Tolić u bolnici i biće do dok se ne oporavi, pa će zatim biti prebačen u pritvor. Posetili smo ga njegova supruga i ja tokom jučerašnjeg dana. Ona mu je odnela neke stvari. On se za sada oseća dobro, ali trpi malo psihičko maltretiranje od strane pripadnika Kosovske policije, ne daju mu da spava, puštaju muziku. Žalio sam se šefu obezbeđenja, i nadam se da će to da se prekine – poručio je Delević.

UDARNA VEST.rs(informer)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare