OTKRIVENO ŠTA JE PRETHODILO PRETNJAMA MATURANTA IZ BIJELOG POLJA Podneta krivična prijava protiv pomahnitalog srednjoškolca koji je potezao pištolj na vršnjake

Policija je podnela krivičnu prijavu protiv učenika srednje škole u Bijelom Polju Aldina Strikovića (18) zbog sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti na štetu više osoba.

„Vijesti“ su ranije danas objavile da je Striković, maturant Srednje elektro-ekonomske škole u Bijelom Polju, uperio svadbarski pištolj u drugog učenika Stefana Bubanju (18). Kako „Vijesti“ saznaju nezvanično iz Uprave policije, Striković je jutros vozeći auto retrovizorom zakačio Bubanju nakon čega je došlo do sukoba i potezanja pištolja. Prema istim saznanjima Striković je nakon događaja pobegao i bacio pištolj.

U tužilaštvu formiran predmet

Iz Osnovnog državnog tužilaštva u Bijelom Polju saopšteno je da je formiran predmet povodom događaja.

– Iz krivične prijave i priloga uz istu, proizilazi da je učenik A.S. u dvorištu Srednje elektro-ekonomske škole, nakon kraće rasprave, nasrnuo na učenika S.B., kada su ih drugi učenici razdvojili da ne bi došlo do fizičkog kontakta, da bi zatim otišao do svog vozila parkiranog u krugu škole, iz istog uzeo gasni pištolj marke “Blow”, repetirao ga u pravcu više lica i mahao njime, kojom prilikom im je uputio reči pretnje, što je kod prisutnih izazvalo osećaj ugroženosti i straha, nakon čega se udaljio u nepoznatom pravcu – navodi se u saopštenju Osnovnog državnog tužilaštva u Bijelom Polju.

Dodaje se da je u toku postupak izviđaja i da je postupajuća tužiteljka saslušala Strikovića i svedoka – oštećenog Bubanju.

– Radi razjašnjenja ove krivično-pravne stvari, saslušaće se i drugi svedoci – oštećeni, kao i prikupiti drugi dokazi, nakon čega se doneti odluka o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena – navodi se u saopštenju.

UDARNA VEST.rs (Blic/Vijesti)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare