OVO JE STEFAN (31) KOG SU UBILI KURTIJEVI SPECIJALCI KOD BANJSKE! Plivao za Časni krst, „hrabro stao u odbranu svog i našeg Kosmeta“

Jedan od Srba koji su nastradali u okršaju kod Banjske na Kosovu i Metohiji jeste i Stefan N. (31) iz Zvečana!

– Nekadašnji pobednik plivanja za Časni Krst i po pričama meštana izuzetan momak, juče je hrabro stao u odbranu svog i našeg Kosmeta – navodi se na mrežama uz objavu o Stefanovoj smrti!

Podsetimo, Specijalno tužilaštvo u Prištini potvrdilo je da je danas pronađeno još jedno telo u reonu Banjske i to na oko 1,5 kilometar od mesta gde je došlo do sukoba Srba i Kurtijeve policije. 

Prema poslednjim nezvaničnim izveštajima broj ubijenih Srba je četiri. U obračunu sa takozvanom kosovskom policijom u Banjskoj stradali su I. M. i B M. iz Leposavića, kao i S. N. iz Zvečana i njihovi idenstiteti su otkriveni. O ostalima se za sada čeka policija sa novim saznanjima.

Printscreen

Dok se čeka zvanično saopštenje policije, od mladića se na mrežama opraštaju njegovi prijatelji.

– Hvala ti junače. Bog ti dao Carstvo Nebesko. Iskreno saučešće porodici – navodi se u jednoj poruci.

Uhapšenima prete visoke kazne

Takozvano specijalno tužilaštvo Kosova saopštilo je da je šest osoba privedeno zbog napada na kosovsku policiju, oni su u osumnjičeni za više krivičnih dela nakon napada u selu Banjska, a jedan od njih i za terorizam.

Privedenima je određeno zadržavanje do 48 sati, saopštilo je tužilaštvo, a prenosi Koha.

U noći između subote i nedelje, oko 2.46 grupa Srba postavila je dva kamiona kao barikade u Banjskoj. Zatim dolazi kosovska policija da to ukloni, nakon čega dolazi do sukoba i tada je nastradao policajac, a drugi je ranjen.

U jutarnjim časovima u nedelju, prelazi Jarinje i Brnjak su zatvoreni dok pucnjava i okršaj i dalje traju, dok su oko 10 časova Albanci saopštili da su četiri srpska grada zone terorističke operacije.

UDARNA VEST.rs(Republika)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare