Beba stara dva dana umrla u bolnici u Nikšiću: Nećemo odustati dok ne saznamo uzrok, bila je u redu do juče

Majka bebe koja je preminula u nikšićkoj bolnici, Darija Delibašić Blagojević, tvrdi da je sa njenom ćerkicom do juče sve bilo u redu, da joj je tokom vizite rečeno da je beba dobila žuticu i da je nakon toga stavljena na fototerapiju, navode Vijesti.

– Rekli su da beba ima povećan CRP 12 i da zbog toga mora da primi antibiotik. Nisu mi rekli koji antibiotik je u pitanju – ispričala je Darija novinarima.

Rečeno joj je, kaže, da pripremi mleko za bebu, što je i uradila, jer je beba oko 21 čas trebalo da jede.

– Bila kod nje desetak minuta, mazila joj nogice. Beba je bila živahna. Rekli su mi da ostavim flašicu i oko 21.30 časova je došla negovateljica i rekla mi da je beba skoro sve pojela, da su prezadovoljni i da joj se žutica povlači. Petnaest minuta kasnije čujem alarm i čujem da zovu negovateljicu koja je bila u prostoriji za osoblje, to je na jednoj strani hodnika, a moja beba je bila na drugoj strani. Nju su zvali jer su čuli alarm, a ne jer je neko video da se nešto dešava. Počela je da trči, čula sam da se nešto dešava, liftovi su išli gore dole, čitava bolnica je bila na nogama. Imali sam neki predosećaj da se radi o njoj, jer su sve bebe bile s majkama, samo je ona bila tamo – kaže Darija koja je sinoć otpuštena iz bolnice.

Tvrdi da jedno vreme nikoga od medicinskog osoblja nije bilo na spratu, da kada je konačno našla babicu ništa nije htela da joj kaže, dok se nisu pojavile dve medicinske sestre, od kojih je jedna plakala.

– Povele su me u neku prostoriju, bio je tu lekar koji je bio dežurni, moja doktorka Milica Glušac koja me porađala i kojoj sam zahvalna za sve što je za mene uradila. I njoj i babici Željki Marojević. Doktorka je došla sinoć od kuće da bude uz mene. Pedijatar, koja je pripravnk, rekla mi je da je sve sa bebom bilo u najboljem redu, da je imala malo povećan CRP, ali da se od toga ne umire, da ne znaju šta se desilo s njom i da će obdukcija da pokaže uzrok – ispričala je Darija.

Ubrzo je stigao suprug kome je druga doktorka rekla da beba nije bila zdrava, jer je rođena sa 2.850 grama.

– Svi znamo da beba može da se rodi sa 700 grama i da živi. Ja sam imala 2.400 grama kad sam se rodila, pa sam živa i zdrava. Da je beba imala bilo kakav problem što se tiče kilaže, bila bi u inkubatoru, ne bi bila kod mene. Da rodim još deset ni jedna mi neće biti ona, niti nju može bilo koja druga beba da vrati – jecajući je rekla majka preminule bebe.

Tužilaštvo je zahtevalo obdukciju, a porodici je rečeno da će nalaz biti gotov za dvadesetak dana.

– Rekli su mi da su dva sata pokušavali da je reanimiraju. Nije bila njegovateljica pored nje, jer sam čula kad je trčala iz sobe gde boravi osoblje. Patalog je rekao da možda obdukcija neće pokazati uzrok smrti. Moje mišljenje je da je pojela to mleko koje sam joj dala i da nije adekvatno izbacila višak. Ovo mi je klasično zataškavanje. Nju neće ništa vratiti, ali nećemo odustati dok ne saznamo uzrok smrti – poručila je Darija.


UDARNA VEST.rs (Telegraf.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare