ŠID BEZ STRUJE POSLE NEVREMENA, MUP ODMAH POHITAO U POMOĆ: Stižu agregati iz svih krajeva Srbije

Zbog nemogućnosti rada špediterskih službi sav teretni saobraćaj na ulazu u Srbiju biće obustavljen sve dok ne budu otklonjeni kvarovi na dalekovodima

BEOGRAD/ŠID – Na području Srema, najteže pogođenom jučerašnjim nevremenom, 11.000 domaćinstava i dalje je bez struje, a u Šid su upućeni agregati jer je deo teritorije te opštine ostao bez napajanja električnom energijom zbog prekida na dalekovodu.

Na graničnim prelazima Batrovci i Šid na izlazu iz Srbije prema Hrvatskoj otežan je saobraćaj za kamione i teretna vozila, a zbog nemogućnosti rada špediterskih službi sav teretni saobraćaj na ulazu u Srbiju biće obustavljen sve dok ne budu otklonjeni kvarovi na dalekovodima i dok ne se ne uspostavi normalno snabdevanje električnom energijom, saopštio je MUP Srbije.

O tome su obavešteni hrvatske granične vlasti, koje će teretni saobraćaj iz pravca Republike Hrvatske ka Republici Srbiji preusmeravati na alternativne granične prelaze Bačka Palanka, Bogojevo i Bezdan, navedeno je u saopštenju.

Najviše kiše palo je na teritoriji Novog Sada, Loznice, Sombora, Sremske Mitrovice i Kikinde, a najteže je u Šidu gde je bez struje 11.000 domaćinstava zbog iskakanja dalekovoda oštećenih nevremenom.

Vršilac dužnosti pomoćnika ministra i načelnika Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić posetio je sinoć Šid i poručio da će MUP stanovnicima poslati agregate dok se ne normalizuje snabdevanje strujom.

„Svi logistički kapaciteti Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova stavljeni su na raspolaganje građanima Šida. Prvenstveno mislim na agregate različite snage koji su već poslati iz raznih naših jedinica u Srbiji da što pre stignu u Šid i da se stave na raspolaganje građanima sve dok ovaj kvar ne bude otklonjen“, rekao je Čaušić.

MUP: Teretni saobraćaj na prelazima Batrovci i Šid obustavljen zbog problema sa strujom

Na graničnim prelazima Batrovci i Šid na izlazu iz Srbije otežano je odvijanje saobraćaja za teretna motorna vozila zbog oštećenja nekoliko dalekovoda i prekida redovnog snabdevanja struje izazvanih vremenskim nepogodama koje su sinoć zahvatile područje Srema, saopštilo je jutros Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

Na tim graničnim prelazima na ulazu u Srbiju saobraćaj za teretna motorna vozila će biti obustavljen, zbog nemogućnosti rada špediterskih službi, sve dok se ne budu otklonili kvarovi na dalekovodima i dok ne dođe do normalizacije u snabdevanju električnom energijom.O ovome su obavešteni ;hrvatski granični organi, koji će teretni saobraćaj iz pravca Hrvatske ka Srbioji preusmeravati na alternativne granične prelaze Bačka Palanka, Bogojevo i Bezdan, saopštio je MUP.

On je, kako saopšteva MUP, rekao da je nevreme tokom noći pogodilo nekoliko regiona širom Srbije, ali da Sektor za vanredne situacije nije imao ozbiljnije intervencije, izuzev uklanjanja stabala na teritoriji Novog Sada i Smedereva.

Čaušić je apelovao da građani prate uputstva nadležnih službi i da budu oprezni, pogotovo oni koji žive pored vototokova, jer se i danas očekuju padavine.

„Nadamo se da ćemo da ispratimo i taj talas, prvenstveno bez ikakvih ljudskih žrtava i naravno sa što manjom materijalnom štetom“, rekao je Čaušić.

Veliko nevreme

Kako se podseća, nevreme je zahvatilo deo naše zemlje. Najveća količina padavina pala je na teritoriji Novog Sada, Loznice, Sombora, Sremske Mitrovice i Kikinde. Najteže je u Šidu – 11.000 domaćinstava je bez struje. Tom gradu upućeni su agregati. Vršilac dužnosti pomoćnika ministra i načelnika Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić obišao Šid. U nekim predelima pašće i do 100 litara kiše po kvadratnom metru

UDARNA VEST.rs (Kurir.rs/Fonet)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare