„Rekao mi je da završava karijeru!“ Supruga Novaka Đokovića šokirala priznanjem: Plakali smo i pitali ga zašto to radi  /VIDEO/

Novak Đoković je ispisao istoriju i postao je najbolji teniser ikada, a moglo je da ne bude tako, pošto je srpski as 2018. godine želeo da završi karijeru. O teškom periodu koji je tada proživljavao govorila je njegova supruga Jelena Đoković.

Iako Đoković igra kao u najboljim danima pitanje kraja njegove karijere se često poteže, a Jelena je otkrila da je najbolji teniser sveta želeo da prestane da se bavi tenisom pre pet godina.

Novinar je pitao da li je nekada postojao trenutak u kom je mislila da je Novak blizu toga da kaže da je kraj.

– Rekao mi je da završava karijeru! I to je istina…Izgubio je u Majamiju, bio je to užasan poraz i onda je samo okupio sve nas i rekao: „Znate, ljudi, završio sam“.  Rekla sam mu: „Ali možeš“. Plakali smo i pitali smo se što to radi. „Ovo nije trenutak.“ – započela je priču teniserova supruga o tome šta se dešavalo posle poraza od Benoa Pera, a onda je objasnila kako je uspomoć dece uticala na to da Novak opet uzme reket:

– Bilo je stvarno ludo… Otišli smo na odmor zajedno i tada sam ja igrala… Jer kada on odluči da ne želi da igra tenis, on ne želi ni da vidi tenis, ne želi da ima išta sa tenisom. A ja volim tenis. Tada sam decu konstantno vodila da igramo i onda se on pojavio trećeg ili četvrtog dana i video je mene i Stefana kako skuplja loptice, mi smo se igrali na terenu, bila je to zabava, nije samo trening, na šta je on navikao. I na sreću, video je koliko smo se zabavljali i koliko smo uživali u tome što smo na terenu i onda nas je pitao: „Da li mogu da dobijem reket?“, ja sam rekla: „Ne, ti više ne igraš. Ostavio si tenis, tako da nam ostavi teren, ovo je vreme za nas.“ Šalila sam se, naravno. Onda je Stefan rekao: „U redu, tatice, sada je tvoj red.“ On je uzeo nekoliko loptica, krenuo je da servira i bio je u fazonu: „Nije ovo toliko loše… Znaš, okej je…“ Posle toga je svakog dana dolazio da igra sa nama, a onda je posladnjeg dana rekao: „Znaš šta, pozvaću Marijana, pitaću ga da se vrati i da mi ponovo bude trener“. 

Na sreću svih nas, Novak je tada promenio odluku.

Đoković ili Alkaras – ko će proći kroz cilj kao prvi?

Skoro perfektna godina je iza Novaka Đokovića. Osvojio je tri od četiri grend slema, igrao sva četiri finala i još je sa Dejvis kup selekcijom Srbije ostvario plasman na završni turnir. Do kraja godine, Novak će igrati na tri turnira – mastersu u Parizu (od 30. oktobra do 5. novembra), zatim završnom mastersu u Torinu (od 12. do 19. novembra) i onda i “fajnal ejt” Dejvis kupa u Malagi (od 21. do 26. novembra, Srbija u četvrtfinalu igra protiv Velike Britanije).

Karlos Alkaras sa druge strane do kraja godine prijavljen je za pet turnira (bez Dejvis kupa): Peking, Šangaj, Bazel, Pariz i Torino.

Sa 24. grend slem titule u džepu, Novak Đoković će ovu godinu završiti kao rekorder u tom segmentu. Ostalo mu je da odbrani prvo mesto i osvoji još jednu titulu na završnom mastersu, ali 

Nole je sam istakao da će mu titula u Dejvis kupu biti prioritet

Ipak, borba za prvo mesto na ATP listi biće uzbudljiva i izgleda da je Španac bliži da prvi prođe kroz cilj, naročito ako bude bio uspešan. Đoković u ovom trenutku ima 3.260 bodova prednosti u odnosu na Alkarasa, ali u narednom periodu brani čak 2.850.

Od trenutnog broja poena, već može da se oduzme 750 budući da će toliko Novak izgubiti kada mu se oduzmu bodovi za titule iz Astane i Tel Aviva, koje ove godine neće braniti. U “Bersiju” je lane izgubio od Holgera Runea, pa je tu na talonu 600 bodova za odbranu, ili i još 400 potencijalnih za osvajanje krune u Parizu.

I u Torinu je pred Novakom veliki broj bodova za odbrani – 1.500. Đoković je na prošlom izdanju turnira na severu Italije stigao do titule bez poraza i tako upisao na konto maksimalan broj bodova.

Čini se da je Alkaras, iako u ovom trenutku dosta zaostaje za Novakom, ipak u boljoj poziciji da na kraju bude prvi, ali sve će naravno zavisiti od rezultata obojice tenisera.

UDARNA VEST.rs (Blic sportal.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare