RASTA I BEZ NAGRADE PUBLIKE: Proglašeni najbolji na festivalu muzičkih dokumentaraca, a pobedila je priča o zvezdi iz HOLIVUDA

Najboljim filmom osmog Dok’n’Ritam festivala u Beogradu proglašen je „Kendi“ Karin Goiers o slavnoj holandskoj saksofonistkinji Kendi Dalfer, a specijalno priznanje dobio je film „Young Untill I Die“ Ane Đurović.

– Kamera uglavnom u pokretu, sjajna montaža i uzbudljiv ritam karakterišu film u čijem je fokusu svetski poznata holandska saksofonistkinja Kendi Dalfer. U pitanju je intimni portret koji nam otkriva pozadinu njene profesionalne karijere, ali i prikazuje ovu sjajnu umetnicu u ulozi ćerke, majke, supruge – stoji u obrazloženju.

Festival je zatvoren u Domu kulture Studentski grad svirkom bendova Monah iz Niša (pobednici Bunt rok festivala) i Kande, Kodže i Nebojše. Tokom četiri dana publika je mogla da vidi muzičke dokumentarce koji istražuju živote i karijere muzičara, ali i njihova dela različitih žanrova. U takmičarskom delu prikazano je 13 filmova, a jedan od njih bio je „3211“ o reperu Stefanu Đuriću Rasti. Publika na festivalu je posle svake projekcije imala priliku da glasa, pa je tako priznanje pripalo filmu „Bajka bespovratnog vremena“ Pavla Terzića.

Nagrađene filmove festivala proglasili su Nikola Čuturilo, član žirija, i Sandra Rančić, osnivač i direktorka festivala, a publici se obratio i suosnivač festivala i filmski urednik Doma kulture Studentski grad Igor Toholj.

UDARNA VEST.rs (Kurir.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare