DIREKTAN SUDAR GOLFA I OPELA: Stravična nesreća kod Požege, u SMRSKANOM vozilu poginula devojka (18), troje povređeno

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 23. septembra, oko 23:30 sati na putu Požega – Mihaljevci, poginula je 18-godišnja devojka.

U sudaru automobila Golf i Opel Astra, koji su se sudarili frontalno, povređeno je još troje ljudi, koji su prevezeni u bolnicu u Požegi.

Prema rečima očevidaca, Golf se kretao iz pravca Velike prema Požegi, a Opel Astra iz pravca Požege prema Mihaljevcima. Do nesreće je došlo u krivini, kada je Golf prešao u suprotnu traku i direktno se sudario sa Astrom.

Put je bio zatvoren za saobraćaj tokom uviđaja.

Prema podacima MUP-a Hrvatske, u septembru 2023. godine dogodilo se 1.234 saobraćajnih nesreća u Hrvatskoj, u kojima je poginulo 20 osoba, a povređeno 1.301.

U odnosu na isti mesec prošle godine, broj nesreća je smanjen za 10%, broj poginulih je smanjen za 15%, a broj povređenih je smanjen za 5%.

Najviše nesreća dogodilo se u Zagrebu (212), Splitu (123) i Rijeci (99).

Najčešći uzrok nesreća bila je neprilagođena brzina (38%), zatim nepoštovanje saobraćajnih propisa (22%) i upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola (17%).

Najviše nesreća se dogodilo u noćnim satima, od 22:00 do 6:00 sati. U 60% nesreća učestvovala su dva vozila, u 25% tri vozila, a u 15% četiri ili više vozila. U 80% nesreća učestvovali su putnički automobili, u 15% kamioni, a u 5% motocikli.

Policija apeluje na vozače da poštuju saobraćajne propise i da budu odgovorni na putu.

UDARNA VEST.rs (Republika.rs)


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare