Srpske odbojkašice jako blizu vize za Olimpijske igre: Demolirale Holandiju i pokazale zube pred poslednji meč

Odbojkašice Srbije napravile su danas ogroman korak ka plasmanu na Olimpijske igre u Parizu, pošto su u kineskom Ningbou u bukvalnom smislu demolirale selekciju Holandije u tri seta, ne ostavivši rivalkama ni tračak nade da bi mogle nešto da urade – 3:0 (25:19, 25:16, 25:20)!

Ovaj meč bio je jako važan, naročito nakon poraza od Dominikanske Republike u prošlom meču u četiri seta. Pred ovo kolo na tabeli su po bodovima i učinku bile poravnane selekcije Srbije, Holandije i Dominikanske Republike. U priču o prolasku dalje je uključena i Kina…

I upravo danas i sutra gledamo njihove međusobne duele. Srbija je svoj deo posla protiv Holandije odradila i napravila veliki korak ka Parizu, pošto se zadržala na prvom mestu, a kasnije tokom popodneva nas čeka meč Kine i Dominikane, koji će nam ukazati na rasplet pred poslednji dan kada gledamo okršaje Srbija – Kina i Holandija – Dominikana.

Jasno je kao dan – još jedna pobeda u završnom kolu protiv Kine, Srbiju vodi dalje na Olimpijske igre. Najverovatnije će za to biti dovoljna i samo dva osvojena seta, koja donose onaj jedan bod.

Što se današnjeg meča tiče, Srbija je dominirala od početka do kraja. U prvom setu smo na krilima Sare Lozo i Tijane Bošković odmah otišli na +7, rivalke su se vratile, ali su onda ponovo osetile moć naše selekcije. Opet je četa iz naše zemlje ostvarila kontrolu, stigla do komotnih +6 i tu se i zadržala.

Drugi set je po tom pitanju bio još dominantniji. Gledali smo razigrane odbojkašice Srbije, koje su imale odgovor na svaki servis, blok i smeč Holanđanki. Prednost je rasla, selektor naših rivalki se samo hvatao za glavu, ali nije mogao ništa da promeni.

Njegove odbojkašice su tek početkom trećeg seta pokazale zube. Ali ništa više od toga nisu uradile. To kao da je razljutilo naše devojke, koje su uzvratile, stigle do ogromne prednosti sredinom trećeg seta od pet poena razlike, a onda iskoristile jednu od šest meč lopti do koje su stigle.

UDARNA VEST.rs (Informer)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare