Rafaelu Nadalu zabranjeno da igra na Olimpijskim igrama, ali evo kako ipak može da bude u Parizu!

Španski teniser, Rafael Nadal već duže vreme nije na teniskim terenima zbog teške povrede, a kako je i sam istakao, sledeća sezona će mu najverovatnije biti i poslednja. Velika želja mu je da se nađe i na Olimpijskim igrama u Parizu, ali pravila mu brane da se tamo nađe!

Naime, pravila ITF-a jasno nalažu da je svakom teniseru koji nije nastupao za svoju zemlju u poslednje dve godine na Dejvis kupu zabranjeno da se nađe na Olimpijskim igrama u Parizu. Pošto je Španija ispala iz ovog takmičenja, a Rafa u njemu nije uzeo učešće ni ove godine, to znači da ne ispunjava uslove za odlazak u glavni grad Francuske.

Sa druge strane, naš Novak Đoković tih problema nema. Igrao je za Srbiju u septembarskom prozoru, igraće i na finalnom turniru koji je na programu krajem novembra u Malagi, a isto tako će voditi tim naše zemlje na Olimpijskim igrama ukoliko bude u dobrom zdravstvenom stanju.

Međutim, postoji jedan način da Nadal „zaobiđe“ propise i ipak ode u Pariz.

Mnogi se sećaju da je i Rodžer Federer bio u sličnom sosu pred prethodne Olimpijske igre, pa je uspeo da uz pomoć Švajcarskog teniskog saveza prebrodi ovu pravnu zavrzlamu i ipak dogovori nastup u Tokiju.

Uprkos svemu, Švajcarac tada nije otišao u Japan zbog povrede. Nadal sada planira da uradi istu stvar i ima veliku želju da se u dublu takmiči sa mladim Karlitosom Alkarazom u pohodu na medalju.

Ostaje da se vidi da li će Nadalu „progledati“ kroz prste, odnosno da li će mimoići oštre propise ITF-a i ipak zaigrati na svojim poslednjim Olimpijskim igrama.

UDARNA VEST.rs (telegraf)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare