Dogovoreno! Ukrajina ubacuje u petu brzinu, SAD ulaze u igru: Ima li Putin odgovor? 

Zelenski je rekao da on i njegov tim rade na reformi domaće vojne industrije kako bi se modernizovali domaći proizvođači i kako bi se ubrzala isporuka naoružanja na ratište.

Ukrajina i SAD dogovorile su se da započnu zajedničku proizvodnju naoružanja koje će Kijevu omogućiti proizvodnju protivvazdušnih odbrambenih sistema, rekao je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rezimirajući svoj boravak u SAD.

Zelenski: To će otvoriti nova radna mesta

U svakodnevnom obraćanju Ukrajincima, Zelenski je rekao da će dugoročni sporazum stvoriti nova radna mesta i industrijsku bazu u Ukrajini, čija je ekonomija razorena ratom sa Rusijom. Zajednička proizvodnja u sektoru odbrane sa SAD je istorijska stvar, rekao je Zelenski.

On je dodao da je Ministarstvo strateške industrije potpisalo ugovore sa tri udruženja koja okupljaju 2.000 američkih odbrambenih kompanija. Ukrajina je veoma zavisna od vojne pomoći Zapada. Kako bi ga smanjio, Zelenski je rekao da on i njegov tim rade na reformi domaće vojne industrije kako bi se modernizovali domaći proizvođači i kako bi se ubrzala isporuka naoružanja na ratište.

Zelenski je ranije najavio da će u Kijevu biti održan međunarodni forum proizvođača oružja iz više od dvadeset zemalja. Ukrajina već ima nekoliko zajedničkih projekata sa evropskim proizvođačima za popravku ukrajinskih tenkova i razvija sopstvenu proizvodnju dronova i projektila.

UDARNA VEST.rs(informer)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare