„Ne bih mnogo o njemu…“ Obradović otkrio razloge poraza, pa pričao o jednom igraču: Ne verujem da će biti sposoban ni to da igra

Studentski centar je napravio veliko iznenađenje, pobedivši Partizan u finalu Superkupa ABA lige. „Studenti“ su tako došli do prvog trofeja u sezoni, a utiske je posle utakmice sumirao strateg „parnog valjka“ Željko Obradović.

– Prisustvovali smo jednoj jako kvalitetnoj košarkaškoj utakmici. Bili ste svedoci da se sve odlučilo u par zadnjih sekundi. Bila je ovo jedna zanimljiva utakmica i želeo bih da čestitam igračima Studentskog centra na osvajanju trofeja Superkupa, a posebno mom kolegiAndreju Žakelju. Mislim da je izvanredno vodio ekipu i da su igrali na vrhunskom nivou ceo turnir, ali i večerašnju utakmicu – započeo je Obradović, pa nastavio:

– Finale je bilo puno preokreta. Imali smo priliku da privedemo utakmicu, ja bih rekao veoma lako, kraju, ali smo napravili neke brzoplete odluke u napadu, a onda i u odbrani. Dozvolili smo da se lako vrate u utakmicu i da se tim šutom za tri poena  odlepe i povedu sa dve razlike. Bez obzira na sve, imali smo tajm-aut i taj zicer koji smo promašili, ali pričati o zadnjem napadu nikad nije nešto što je mene posebno interesovalo. Želeo bih da se zahvalim i organizatorima. Proveli smo tri predivna dana u Podgorici, u sjajnoj sportskoj atmosferi, lepo smo se družili i organizacija je zaista bila na veoma visokom nivou. Hvala svima koji su učinili da se osećamo ovako prijatno u Podgorici.

Da li je planski Frenk Kaminski šutirao na kraju utakmice?

 Nije bila improvizacija. Pretpostavili smo kako će da reaguju u odbrani i to je bilo jedno od rešenja. Uvek morate da imate više rešenja, on (Kaminski) je bio praktično sam ispod koša, promašio je zicer i to je to.

Ponitke nije bilo u Podgorici, a sada je Obradović otkrio i nove detalje o ovom poljskom košarkašu.

– Ne bih sada o njemu nešto preterano pričao. Prošao je ceo pripremni period sa nama, nažalost doživeo je tu povredu koja ga je sprečila da bude sa ekipom ovde i ne verujem da će biti sposoban ni da igra turnir u Atini, mi putujemo već u petak. Srećna okolnost da do početka prvenstava imamo oko 10ak dana. Neki igrači moraju da se odmore, neki da podignu formu i da vidimo da li možemo da ih koristimo u nekoj većoj minutaži. Pripremni period je takav – neki su manje, neki više spremni i uvek se reaguje dom ne počne ono najvažnije, a to su zvanične utakmice. 

UDARNA VEST.rs (Sportal)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare