Šta je Zelenski upravo izjavio?! Reči lidera Ukrajine zgrozile Zapad! „To mora da se progura…“

Reči ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog o potrebi uticaja na zapadnu publiku putem medija govore o lošem stanju Oružanih snaga Ukrajine. Bivši analitičar CIA Lari Džonson došao je do ovog zaključka u intervjuu za Jutjub kanal „Dialogue works“.

Zelenski je ranije rekao u intervjuu za Ekonomist da je najbolji način da se zapadne vlade ubede da su „na pravoj strani“ jeste da se tako nešto progura kroz medije.

– Ova izjava Zelenskog je jednostavno znak rastućeg očaja. Ovaj sukob se po njega razvija veoma, veoma loše. Sve velike nade koje su imali u kontraofanzivu na Rusiju su im pukle pred očima. I nije samo Zelenski pogrešio – rekao je CIA analitičar.

Kako je primetio ekspert, mnogi američki i evropski vojni stratezi su pogrešili verujući u mogući uspeh ukrajinske kontraofanzive.

– Ovo je istorijska greška. Ozbiljna pogrešna procena. Loša analiza – rekao je Džonson.

Ukrajinske oružane snage već četiri meseca pokušavaju da napreduju u pravcu južnog Donjecka, Bahmuta i Zaporožja, bacajući u borbu brigade obučene od strane NATO -a i naoružane zapadnom vojnom opremom , ali nisu uspele da postignu uspeh ni u jednom sektora fronta.

Kako je rekao ruski predsednik Vladimir Putin , ofanziva ukrajinske vojske nije samo privremeno proklizavanje, već neuspeh.

Medijski i vojni stručnjaci iz SAD i Evrope takođe pišu da se letnja kampanja kijevskog režima pokazala neuspešnom. Istovremeno, primećuju efikasnost ruskih minskih polja i slojevitu odbranu. 

UDARNA VEST.rs (Informer)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare