NA PORŠEU SAMO PRITISNE DUGME I ISKOČI MU PIŠTOLJ! Svedok o prvoj žrtvi Belivukovog klana: Bio je agresivan kad popije, pa prebaci

U Specijalnom sudu u Beogradu juče je nastavljeno suđenje klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, a optuženi koji se terete za sedam monstruoznih ubistava, otmice i silovanje su posle svedočenja jedine preživele žrtve I.S. čije je ispitivanje bilo zatvoreno za javnost ispitivali svedoka Aleksandra Nuždića, inače prijatelja Gorana Mihajlovića za koga se sumnja da je ubijen 2. aprila 2019. u Ritopeku.

Svedoku su postavljali pitanja šefovi klana Belivuk i Miljković, a on je odgovarajući na njih ispričao da je bio uz Mihajlovića stalno i da mu je njegov stan služio kao „štek“ za poslove sa drogom.

Prema njegovim rečima Mihajlović je bio uvek i naoružan, a u svoj automobilu marke „porše“ imao je dugme koje kad pritisne izađe mu pištolj.

Nuždić je naveo da mu je Mihajlović pričao da je pripadnik škaljarskog klana, suprotstavljenog onom kome je navodno pripadala Belivukova grupa, kavačkom.

Belivuk: Da li je pominjao nekada mene i Marka Miljkovića?

Nuždić: Ne, nikada, ni u dobrom ni u lošem kontekstu

Belivuk: Da li ste vi u društvu smatrali ozbiljnim ili neozbiljnim kada se deklarisao škaljarcem?

Nuždić: Dosta ljudi ga se plašilo, mi smo ga smatrali ozbiljno

Nuždić je ispričao i da je Mihajlović prodavao marihuanu koju je nabaljao od Albanaca i Crnogoraca, a da je jednom uzao 100 kilograma po ceni od 400 evra i da je taj novac ostao dužan.

Takođe, ispričao je da je viđao Mihajlovićevu mašinu za tabletiranje koja se, prema rečima svedoka, mogla nabaviti i na „Aliekspresu“.

Prema njegovim rečima, Mihajlović je učestvovao i u pljački banke u Crnoj Gori. U pitanju je bila oružana pljačka, a on je imao ulogu vozača i jedini je posle toga pobegao za Srbiju.

– Mihajlović je bio nezgodan i da je maltretirao ljude kada popijePočeo da pije i da se drogira nekoliko meseci pre nestanka. Mene je sa sobom vodio jer se plašio da mu neko ne podmetne nešto pod automobil – ispričao je svedok.

Naloženo nauro-psihijatrijsko veštačenje

Kako nezvanično saznaje Kurir, ispitivanje I. S. koji je prema optužnici silovan na stadionu Partizana danas nije završeno,već je sud odredio njegovo neuro-psihijatrijsko veštačenje.

Navodno, kada su advokati počeli da mu postavljaju pitanja, on nije mogao da odgovara na njih, pa čak ni kada je upitan koliko je godina imao 2020.

Sud je, kako nas izvor otkriva, odlučio da se uradi veštačenje pre nego što se nastavi sa njegovim ispitivanjem.

UDARNA VEST.rs (Kurir.rs / Ekipa Kurira)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare