OTKRIVAMO KO JE GIBA KOJI JE UHAPŠEN U LUKSUZNOJ ZGRADI U SARAJEVU: Svedok-saradnik ga odao na suđenju Belivukovom klanu!

Dušan Jovanović Giba uhapšen je u luksuznom sarajevskom stambenom kompleksu, a javnosti je poznat kao saradnik Belivukovog klana, ali i vračarske kriminalne grupe.

Naime, svedok-saradnik u postupku koji se pred beogradskim Specijalnim sudom vodi protiv kriminalbe grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, Bojan Hrvatin, dok je javno govorio o ubistvu visokopozicioniranih pripadnika škaljarskog klana, Alana Kožara i Damira Hadžića na Krfu 2020. godine, otkrio je imena egzekutora.

O Jovanovićevim poslovima na suđenju Belivukovoj grupi, Bojan Hrvatin je ispričao da je bio jedan od pucača na Krfu, sa „kavčaninom“ Vladimirom Vojinovićem.

– Na stadionu Partizana video sam i izvesnog Dušana Jovanovića, koga poznajem iz Centralnog zatvora, a na stadionu je bio u društvu Marka Miljkovića. Miljković mi je tada rekao da je Dušan Jovanović jedan od egzekutora Kožara i Hadžića. Na Skaju je Jovanović imao nadimak Dom – ispričao je Hrvatin u Specijalnom sudu.

– Ja sam se posle hapšenja ove grupe viđao sa Vladom Vojinovićem koji je isto učestvovao u dvostrukoj likvidaciji, i Dušanom, a Miljković mi je još ispričao da je treći svedok-saradnik Nikola Spasojević (kum Marka Miljkovića prim.aut.) imao zadatak da im donosi hranu i sve što treba, i rekli su mu da su bili zabrinuti da će ih odati. Dušan mi je rekao, da je bio i njihov drugar Dijaz, rođak visokopozicioniranog pripadnika kavačkog klana – dodao je.

Takođe, kako smo ranije pisali stariji brat sada uhapšenog Dušana Jovanovića Gibe, Vuk Jovanović, teško je ranjen na Karaburmi pre nešto više od godinu dana.

– Posle samog ranjavanja Vuka Jovanovića, policija je kao opciju računala i to da je on upucan kao upozorenje bratu Dušanu. Opomena za Dušana i njegova poslovanja, bila je baš ranjavanje njegovor rođenog brata – kaže izvor Kurira.

Kako podseća, Vuk jeste bio od ranije poznat policiji i nije hteo sa njima da sarađuje posle pucnjave, ali isto tako je bilo jasno da nije bio dovoljno upleten u kriminalne radnje da bi došlo do pokušaja ubistva.

– Dušan je bio blizak čitavom kavačkog klana, a Vuk nije bio u tim vodama, ništa više nego što je imao verovatno određena saznanja od brata – kaže izvor.

UDARNA VEST.rs (Kurir.rs / D.A.)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare