ZVEZDA – BAJERN Crveno-beli „jurišaju“ ka trofeju Megenta kupa, Bavarci bez rešenja

Košarkaši Crvene zvezde od 18 časova igraju finale Megenta Sport kupa, a tok ovog duela možete uživo da pratite putem bloga Sportala.

Počela je druga deonica.


25:17 – Kraj prve četvrtine! Uspeva Miloš Teodosić da iznudi novi faul Bajerna, a potom pogađa i oba slobodna bacanja. Nisu Bavarci uspeli da urade bilo šta do kraja četvrtine, te Zvezda odlazi na odmor posle prve deonice sa +8.

21:15 – Čuva Zvezda prednost. Pogodio je trojku Bajern odmah po povratku na teren, potom je Mitrović izgubio loptu, ali se Bavarci nisu najbolje snašli, te nisu kaznili loš napad Zvezde: Razigrao je potom Giedraitis Nedovića u kontra-napadu, a Nemanja je lako došao do nova dva poena. 

19:12 – Nova dva poena za krilnog centra Zvezde. Mitrović se sjajno snašao pod košem, a Pablo Laso je primoran da zove tajm-aut.

17:12 – Luka Mitrović dolazi do lakih poena pod košem, posle sjajno organizovanog napada od strane Santosa.

15:10 – Nedović uspeva da iznudi faul, te se upisuje lako u listu strelaca, pošto je bio stopostotan sa linije penala. Na drugoj strani Francisko pogađa za dva.

13:10 – Nove poene beleži Buker, pa zbog mini-serije od 4-0, Duško Ivanović je primoran da zove tajm-aut.

13:8 – Buker dolazi do novo dva poene i on je jedini igrač koji postiže poene za Bajern iz Minhena.

13:6 – Sjajna akcija Zvezde, na koju tačku stavlja kapiten crveno-belih Branko Lazić i to trojkom iz kornera.

10:6 – Bolomboj je imao priliku da sa linije penala upiše dva poena, međutim, bivši igrač Olimpijakosa je bio polovičan. Na drugoj strani ekipa Pabla Lasa bez ideje u napadu.

9:6 – Čuva Zvezda prednost koju je stekla početkom meča. Posle faula se na liniji penala našao Hanga, te je lako došao do nova dva poena.

5:2 – Sjajan start Zvezde! Brzih pet poena izabranika Duška Ivanovića. Prvo je Teodosić lepo proigrao Adama Hangu, koji je bio siguran pod košem, a onda je povratnik u redove tima sa Malog Kalemegdana, Nemanja Bjelica, pogodio za tri.

https://x.com/kkcrvenazvezda/status/1703437432559951988?s=46

Košarkaši Crvene zvezde igraju u nedelju finale „Mangeta kupa,“ u kojem će im od 18 časova protivnik biti domaćin turnira – minhenski Bajern.

Crveno-beli su do meča za trofej stigli pobedom nad još jednim nemačkim evroligašem, Albom iz Berlina, koju su savladali sa ubedljivih 74:57 i pokazali da su već poprilično podigli takmičarsku formu.

Sa druge strane, Bavarci su u drugom polufinalu savladali Virtus iz Bolonje (76:73), koji je dan kasnije trenera Serđa Skariola zamenio Lukom Bankijem.

Biće ovo dobra prilika za ekipu Duška Ivanovića da se u pripremnom periodu izmeri sa jakim rivalom, te se dodatno uigra pred izazove koje donosi nova sezone.

UDARNA VEST.rs (Blic sportal.rs)


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare