MAJMUN ŠETA KROVOVIMA KARABURME Snimak ove životinje u Beogradu kao da je iz rubrike „VEROVALI ILI NE“: Nadam se da će biti spasen (VIDEO)

Snimak majmuna koji šeta na krovu na Karaburmi izazvao je nevericu među građanima!

Objava na kojoj se vidi kako majmun lagano šeta po krovu objavljen je na Instagram stranici „moj_beograd_rezerva“, a odmah je usledio veliki broj komentara.


„Odakle majmun na Karaburmi?! Bože, jadna životinja“, „Nadam se da će biti spasen, ili još bolje da pripada nekom dobrom čoveku“, samo su neki od komentara.

U pitanju makaki majmun?

Gugl pretraga fotografija pokazala je da je ovo verovatno makaki vrste majmuna. Postoji ukupno 23 vrste ovih majmuna koji naseljavaju područja širom Azije, Severne Afrike i Gibraltara.

Makakiji uglavnom jedu voće i biljke. Neki se mogu hraniti i štetočinama. U proseku, južni svinjorepi makaki u Maleziji pojedu oko 70 velikih pacova godišnje. Zanimljivo je da su sve društvene grupe makakija su matrijarhalne, raspoređene oko dominantnih ženki.

Žive u velikim grupama. Neke vrste imaju dugačke repove, neke imaju kratke, a neke uopšte nemaju vidljiv rep. Većina makakija je smeđe boje, ali ima i crnih. Imaju ružičastu ili crvenu kožu lica i zadnjice.

UDARNA VEST.rs (Blic)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare