SRBIJA – ČEŠKA Katastrofa Lajovića – razbio ga nepoznati 18-godišnjak! 

Teniseri Srbije obezbedili su plasman u četvrtfinale Dejvis kupa, ali ih do kraja grupne faze očekuje još duel sa Češkom. Borbu za prvo mesto na tabeli pratite uživo uz blog Sportala.

Srbija – Češka

Dušan Lajović – Jakub Menšik 0:2 (3:6, 2:6)

Srbija gubi: Lajović se osramotio!

Trenutno 151. teniser sveta koji ima 18 godina razbio je Lajovića brzinski. Jakub Menšik pobedio je Dušana Lajovića rezultatom 2:0, po setovima 6:3, 6:2. Češka je povela protiv Srbije u meču koji je borba za prvo mesto. Katastrofalan meč Lajovića i laka pobeda nepoznatog tenisera.

3:6, 1:5 – Novi brejk! Kakva katastrofa Lajovića! Servira za ostanak u meču. 

3:6, 0:2 – Lajović odmah ispustio svoj servis. Menšik ga razbija i ide ka pobedi. 

Menšik lako osvaja prvi set: Srbija gubi

Menšik je na startu meča napravio brejk, potvrdio ga za 3:0 i to je bilo to. Rutinski je održao svoj servis do kraja seta i 18-godišnjak je došao do vođstva. Lajović neprepoznatljiv.

2:5 – Lajović bez ikakvih šansi. Čeh na gem od osvajanja seta. 

1:4 – Održava Čeh prednost protiv Lajovića. 

0:3 – Veoma loš start Dušana Lajovića. Osamnaestogodišnjak pravi brejk i dolazi brzo do velike prednosti. 

Srbija je maksimalnim rezultatom savladala Južnu Koreju i Španiju, pa je rezervisala mesto na finalnom turniru u Malagi.

Od ishoda duela sa Česima zavisi koji će tim otići u narednu fazu kao prvoplasirani. 

Prvi meč će početi u 15 časova. Prema informacijama sa zvaničnog sajta Dejvis kupa, na teren će Dušan Lajović i Jakub Mensik.

Posle njih bi snage trebalo da odmere Laslo Đere i Jirži Lehečka. Za dubl su prijavljeni Nikola Ćaćić i Dušan Lajović, kojima će na megdan Jirži Lehečka i Adam Pavlašek.

Novaka Đokovića, po svemu sudeći, neće na teren u subotu, pošto je naš tim već ispunio cilj kada je obezbedio plasman u četvrtfinale.

Novak Đoković izjednačio se na večnoj listi sa Nenadom Zimonjićem po broju pobeda za Dejvis kup reprezentaciju Srbije.

Zimonjić je godinama unazad bio važan „šraf“ našeg nacionalnog tima i prevaga u mečevima dublova, a nastupajući za Srbiju zabeležio je čak 43 pobede.

Do ove brojke stigao je sada i Đoković, koji je pobedom nad Alehandrom Davidovičem Fokinom Orlovima doneo plasman u četvrtfinale Dejvis kupa i put u Malagu gde će biti odigrana Fajnal-ejt faza.

Međutim, treba istaći da je Novak do 43 trijumfa stigao na znatno manjem broju mečeva – svega 55. Sa druge strane, nekada najbolji dubl igrač svega je tokom karijere uz 43 pobede doživeo i 41 poraz.

Na sve to, treba istaći da Novak za poraz u Dejvis kupu ne zna još od 2011. godine, kada je u polufinalu zbog povrede predao meč Huanu Martinu Del Potru. Od tada je slavio u narednih 20 mečeva za nacionalni tim.

– Tradicija za dobro jutro i još bolji dan! Ovako Dejvis kup reprezentacija Srbije izlazi na svaki meč! Zavirite u svlačionicu reprezentacije koja je pre poslednjeg kola obezbedila plasman među osam najboljih na svetu – napisali su iz Teniskog saveza dok su naši teniseri pevali „Marš na Drinu“. 

UDARNA VEST.rs (Blic sportal.rs)


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare