Драган Марковић – Маркони на Олимпијади пензионерау Севојуну: Сви за једног, један за сви!

Заменик председника Савеза пензионера Србије ДраганМарковић – Маркони је  свечано присустовао  отворањуседме Олимпијаде спорта, здравља и културе за пензионерезлатиборског округа која је одржана  данас у Севојну.

Марковић је у име председника Савеза пензионера СрбијеАндреје Савића и у своје лично име, срдачно поздравиопензинере златиборског округа и том  приликом поручио даће држава Србија учинити све да нашим најстаријимсуграђанима „трећег доба” настојати да обезбеди и унапреди свакодневни живот најстаријих грађана.

„Наша организација је државотворна и верује у својудржаву, захваљујући председнику Републике АлександруВучићу што је показао бригу о нашим пензионерима. Посебно би похвалио одличну сарадању Удружења пензионера Севојно са локалном самоуправо на челу са председницом општине Севојно Мирјаном Ђурић, која је ове године издвојила значајна средства за реновирање просторија Удружења. На примеру нашег прослављеногспортског тренера Светислава Пешића, иако је пензионер и даље тренира и пружа максималну подршку нашим младимкошаркашима, видимо да млађи и текако треба много уче одстаријих и искуснији. Ми увелико радимо да у нашуОлимпијаду укључимо наш подмладак (унуке, синове, кћери…). У духу спортског поздрава: „Сви за једнога, једанза сви“, живели наши пензионери“, нагласио је Марковић.

Иначе, такмичење на седмој Олимпијади златоборскогокруга је квалификационо за учешће на 16. Олимпијадиспорта, здарвља и културе Трећег доба Србије у ВрњачкојБањи која ће бити одржана 01.октобра ове године.

У оквиру олимпијаде, у којој су учестовале екипе удружењапензионера из општина: Ариље, Бајна Башта, Косјерић, Нова Варош, Пожега,  Прибој, Пријепоље, Севојно, Чајетина и град Ужице.  Такмичарске пензинерске екипебиле су мештовите, мушко- женске, од укупно пет чланова, а такмичили су се у пет дисциплинама: штафетно брзоходање, шах, пикадо, фудбал и кошарка.

                                                                              Служба за односе за медијама

                                                                                   Савез пензионера Србије

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare