Bomba Adetunđija presudila Zvezdi! Čukarički šokirao šampiona, crveno-beli pognute glave idu na Siti u LŠ!

Neverovatan meč na Brdu

Fudbaleri Čukaričkog slavili su sa 2:1 protiv Crvene zvezde u derbiju sedmog kola Superlige Srbije, a junak ovog meča je Adetunđi koji je za domaći tim iznudio penal i postigao atraktivan gol na svom debiju. 

Baš sve je viđeno u duelu crveno-belih i Brđana. Bilo je šansi, golova, nervoze, ali i prelepih poteza na obe strane. Ovaj meč odigran je pred evropske duele koje Čukarički i Zvezdu očekuju protiv Ferencvaroša i Mančester Sitija. A, po svemu sudeći, Brđani će svoj duel dočekati u mnogo boljem raspoloženju.

Od samog početke meča crveno-beli su napali rivala, ali izgledne prilike za gol u prvih nekoliko minuta nije bilo. Sa druge strane, Čukarički je vrebao svoju šansu iz kontranapada. Igralo se uglavnom na polovini domaćih, a Ivanić, kao i Endiaj, koji je debitovao za crveno-bele na ovom meču, nisu koristili svoje prilike da zatresu mrežu.

U 21. minutu, navijači Zvezde su napravili bakljadu, pa je meč na kratko prekinut, a odmah posle toga Adetunđi je odlično prošao ka golu Zvezde, pa je Spajić morao da reaguje i napravi faul posle kog je dosuđen penal. Marko Docić je izveo najstrožu kaznu i doveo Čukarički u vođstvo od 1:0.

Od tog momenta, crveno-beli su zaigrali mnogo bolje. Nekih deetak minuta kasnije, Ivanić je izašao sam ispred golmana Samurovića, nesebično je dodao do Endiaja koji promašuje loptu na nekoliko metara od gola.

Do kraja poluvremena Čukarički se uspešno branio i zadržao vođstvo.

Ipak, prava uzbuđenja usledila su na startu drugog poluvremena.Trener Barak Bahr u igru Bukarija i Hvanga i Krasoa umesto Nedeljkovića, Kange i Spajića. Posle starta nad Endiaju, sudija Miloš Milanović svira penal za crveno-bele, a Kraso je precizan i donosi izjednačenje svom timu. Potom, trener Brđana, Igor Matić dobija crveni karton, a njegov tim u samo dva minuta ima dve odlične prilike za novo vođstvo. Ipak, posle šuta Milanovića iznad prečke, stativa je spasila crveno-bele.

U nastavku, ponovo je Zvezda prenela težište igre na polovinu rivala, ali izglednih prilika za gol nije bilo. Ponovo, Čukarički je čekao i dočekao svoju šansu. Tako, u 75. minutu Adetunđi se oslobodio svojih čuvara, a onda poslao pravu „raketu“ u gol Glazera! Tako, napadač Čukaričkog iznudio je penal i postigao gol na svom debiju koji, po svemu dueći, nije mogao da bude bolji.

Do kraja, rezultat se nije menjao, pa je Čukarički na svom terenu osvojio sva tri boda pred duel koji igra u Evropi protiv Ferencvaroša.

UDARNA VEST.rs (Telegraf.rs)


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare