U Nišu danas prikaz sposobnosti Vojske Srbije, a obeležava se i državni praznik: Prisustvuje i Vučić

U Nišu se danas održava prikaz naoružanja, vojne opreme i dela sposobnosti Vojske Srbije, i to u kompleksu čuvene niške tvrđave, a svečanosti prisustvuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Takođe, u ovom gradu se danas nešto kasnije obeležava i Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Obilasku prikaza naoružanja prisustvuju i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, ministar odbrane Miloš Vučević i ministar policije Bratislav Gašić.

Izložena vojna oprema i naoružanje izazvali su veliku pažnju građana koji su se u velikom broju okupili na tvrđavi i razgledaju prikazanu opremu.

U okviru prikaza biće izveden nalet vazduhoplova i ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane.

Na danšnjem prikazu biće izložen velik broj borbenih i neborbenih sistema, brojno naouružanje, vojna oprema, kao i proizvodi srpske odbrambene industrije.

Takođe, prikaz će izvesti i pripadnici 63. padobranske brigade.

Srbija i Republika Srpska danas obeležavaju zajednički praznik – Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, a centralna manifestacija biće održana u Nišu, u 18 sati u sportskoj sali „Čair“.

Kako je najavljeno, centralnoj manifestaciji će prisustvovati predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministri u Vladi Srbije, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović premijer Srpske Radovan Višković, kao i brojni drugi predstavnici.

Datum, 15. septembar, izabran je za obeležavanje Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, jer je tog dana 1918. godine probijen Solunski front, a na osnovu odluke vlada Srbije i Republike Srpske o zajedničkom obeležavanju ovog datuma.

UDARNA VEST.rs (Blic)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare