„Prvi milionski ugovor dobio sam u Partizanu“ Panter otkrio koliko novca zarađuje, šta je naučio od Željka Obradovića…

Košarkaš Partizana Kevin Panter osvrnuo se na svoju karijeru u Evropi i istakao da je prvi milionski ugovor dobio u Humskoj.

Američki šuter je od 2016. na Starom kontinentu. Odiseju je počeo u grčkom Lavriju, a u Partizan je stigao 2021. iz redova milanskog Armanija.

– U prvoj sezoni u Evropi zaradio sam 40.000 dolara, a prvi sedmocifreni ugovor dobio sam u šestoj sezoni (2021/22. kada je došao u Partizan). Dakle, trebalo mi je pet sezona da do toga dođem – rekao je Panter u podkastu Swish Cultures.

Prisetio se zatim svog početka.

– Imao sam cilj. Kada sam igrao za Lavrio, naišao sam na evroligašku utakmicu. Kvalitet igre odmah mi je zapao za oko, iako tad ništa nisam znao o tom takmičenju. Zvao sam agenta da mi kaže nešto više i rekao mu da ću jednog dana biti na tom nivou. Kada sam leti bio u SAD, radio sam naporno i nisam traćio novac. Imao sam plan od četiri-pet godina i tačno sam znao šta mi je cilj. Za mene je najvažnije da igram mnogo i da mogu finansijski da se brinem o svojim ljudima.

Saradnja sa Željkom Obradovićem je neizostavni deo.

– Igranje za Željka Obradovića mi je mnogo pomoglo. Sa mentalnog aspekta, učinio je da više razmišljam tokom cele igre – donošenje odluke, različite vrste dodavanja. Mnogo mi je pomogao da dostignem viši nivo – ističe 30-godišnjak iz Bronksa.

Pored Lavrija, Armanija i Partizana, Panter je igrao za Antverpen, Rosu Radom, AEK, Virtus, Olimpijakos i Crvenu zvezdu.

Crno-bele će i u narednoj sezoni predvoditi kao kapiten.

UDARNA VEST.rs (Blic sportal.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare