KIM DŽONG UN ZAVIRIO U KOKPIT RUSKIH LOVACA: „Suhoji“ privukli pažnju lidera Severne Koreje, pokazana mu i posebna uspomena

Lider Severne Koreje Kim Džong Un je tokom zvanične posete Ruskoj Federaciji posetio inženjerski centar i proizvodne pogone vazduhoplovne fabrike J. A. Gagarina u Komsomolsku na Amuru.

Lidera DNRK pratio je potpredsednik Vlade Rusije i ministar industrije i trgovine Denis Manturov.

Kim Džong-un je u fabrici aviona pregledao montažnu proizvodnju borbenih aviona, završne montažne radnje aviona Su-35 i avionskog kompleksa Su-57 pete generacije.


Ruska državna agencija TASS piše da je proizvodna linija organizovana na način da omogući najefikasniji proizvodni proces i smanjuje vreme montaže na minimum.

Kim Džong Unu su pokazane i fotografije koje su nastale kada je njegov otac, Kim Džong Il, posetio isti ovaj pogon.

Lider Severne Koreje je potom pregledao proizvodnju putničkih aviona Superdžet – 100.

Na kraju posete Kim Džon Un je posmatrao demonstracioni let lovca Su-35.

Fabrika aviona u Komsomolsku na Amuru proizvodi vojne avione Su-35 i Su-57 za rusko Ministarstvo odbrane.

Kimove posete fabrikama namenske industrije i sastanci sa predsednikom Vladimirom Putinom izazvali su spekulacije da će isporučivati municiju Rusiji zbog rata u Ukrajini u zamenu za dobijanje naprednog oružja ili tehnologije od Rusije, piše Gardijan.

Kim će na kraju posete otputovati u Vladivostok da vidi rusku pacifičku flotu, univerzitet i druge objekte, rekao je Putin ruskim medijima posle samita sa Kimom.

(Kurir.rs/TASS/Guardian)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare