Vaspitačica bi od sadašnjih 70.000, u januaru mogla da prima 100.000 dinara: A evo od kog meseca stiže PRVA UVEĆANA PLATA

Aleksandar Šapić, gradonačelnik Beograda, izjavio je da je jedna od najvažnijih odluka u proteklom rebalansu budžeta – odluka kojom Grad obezbeđuje dodatna sredstva za povećanje osnovica za plate svih zaposlenih u predškolskim ustanovama.

Šapić je u izjavi za „Beograd na Blic“ precizirao da će plate zaposlenih u predškolskim ustanovama biti povećane počev od plate za septembar mesec 2023. godine. Grad je do sada povećavao republičku osnovicu za 6 odsto, a sada će povećati za još 10 procenata.

– Na republičku osnovicu za plate u predškolskim ustanovama Grad Beograd će dodati još 16 odsto. S obzirom na to da će Republika podići taj iznos za još 5 odsto u septembru, plata na primer vaspitačica ili stručnih saradnika, koja je do sada iznosila oko 79.174,57 dinara, sada će iznositi 91.409,42 dinara, bez minulog rada – rekao je Šapić.

Gradonačelnik Beograda je dodao da ima najava da će od januara Republika podići iznos za još 10 odsto.

– Kada se sve sabere, vaspitačica bi od sadašnjih 70.000 mogla u januaru da prima 100.000 dinara, što će biti značajno povećanje zahvaljujući Gradu i Vladi Srbije – rekao je Šapić za „Beograd na Blic“.

I tih 100.000 dinara je takođe bez minulog rada.

Povećana i solidarna pomoć

On je dodao da Grad Beograd povećava i solidarnu pomoć za zaposlene u ovoj oblasti, tako da će umesto 25.000 ona iznositi 40.000, koliko imaju i svi zaposleni u javnim komunalnim preduzećima.

UDARNA VEST.rs (Blic)


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare