OLUJA NAPRAVILA HAOS U ZAGREBU Pljusak sa grmljavinom protutnjao Hrvatskom, voda izbija šahtove, po ulici se slivaju fekalije

Jak pljusak praćen grmljavinom zahvatio je šire područje Zagreba oko 14 sati. Oglašen je žuti meteoalarm, a najavljena promena vremena stigla je nakon dužeg perioda sunčanog i toplog vremena koje je obeležilo prvu dekadu septembra. Kiša je najviše problema stvorila u Podsljemenskoj zoni.

Kako javljaju čitaoci Večernjeg lista, padavine su za kratko vreme saobraćajnice pretvorile u reke.

– 10 centimetara vode je na putu konstantno dok kiša pada, kanalizacija i kolektori kiše ne mogu gutati toliku količinu padavina. Od pritiska padavina iskaču šahtovi i van šiklja odurna kombinacija fekalija i kišnice i pravo po putu se sliva i curi prema Mihaljevcu – rekao je čitalac koji je poslao i snimak Večernjem.

Dobra je vest da najavljeno pogoršanje ne bi trebalo da potraje dugo, niti uzrokovati veće probleme tako da nas danas do kraja dana u metropoli očekuje promenljivo oblačno, povremeno s kišom i pljuskovima s grmljavinom. 

Vetar slab do umeren severni i severozapadni. Najviša dnevna temperatura između 24 i 26 °C.

Ali zato već sutra sledi razvredravanje. Biće delimične sunčano i uglavnom suvo. Vetar većinom slab severni. Najniža jutarnja temperatura od 14 do 17, a najviša dnevna oko 26 °C.

UDARNA VEST.rs (Blic)


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare