Vozač Hitne pomoći iz Kragujevca sprečio mladića da skoči sa mosta: „Dozivao sam ga, nije obraćao pažnju“

Uz Nikolu je bila i njegova koleginica, doktorka Aleksandra Avramović

Vozač Hitne pomoći Nikola Novičić sprečio je sinoć mladića da izvrši samoubistvo skokom sa mosta kod hale Jezero. Nikola za InfoKG kaže da kad je video mladića odmah je istrčao iz auta da ga spreči u tom što je naumio i da mu je u svemu tome pomogla koleginica doktorka Aleksandra Avramović.

Mladiću je pružena pomoć i on je hospitalizovan u Univerzitetskom kliničkom centru Kragujevac. Drama se sinoć oko 19:30 časova odigrala na mostu koji spaja ulice Grada Sirena i Vojislava Kalanovića.

Vozač Zavoda za urgentnu medicinu Nikola Novičić krenuo je sa posla da odveze koleginicu, doktorku Aleksandru Avramović do kuće, pa i sam da se uputi ka svom domu. Prelazeći most kod hale Jezero, uočili su mladića kako stoji na gelenderu mosta i planira da skoči.

„Samo mi je kroz glavu prošlo da će sledeća vest koju ću videti biti da su mi kolege išle na teren i da je dečko pao sa mosta i povredio kičmu ili preminuo. Nisam nijednog trenutka razmišljao, odmah sam istrčao iz automobila. Dozivao sam ga, ali nije obraćao pažnju, pa sam mu brzo prišao i oborio ga na zemlju. Odupirao se i tada sam ogrebao lakat“, kaže za InfoKG Nikola Novičić.

Dodaje da je to što se malo povredio nije ništa, jer mu je najbitnije bilo da spreči mladića da skoči sa mosta.

„Odreagovao sam, kako sam mogao da odreagujem. To mi nalažu i vaspitanje i posao. Šta sam drugo mogao da radim? Nisam mogao da prođem kolima pored njega kao da se ništa ne dešava i ne obratim pažnju i ne sprečim ga da izvrši samoubistvo“, rekao je za InfoKG Novičić.

Uz Nikolu je bila i njegova koleginica, doktorka Aleksandra Avramović. Ona je odmah pozvala policiju i Hitnu pomoć i ekipe su vrlo brzo izašle na teren. Mladiću je pružena pomoć i prevezen je u Univerzitetski klinički centar, gde je hospitalizovan.

Inače, Nikola Novičić, koji radi kao vozač u kragujevačkom Zavodu za urgentnu medicinu od 2011. godine, kaže da mu se prvi put ovako nešto dogodilo u karijeri.

UDARNA VEST.rs (Telegraf.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare