VELIKI NAPAD NA KIJEV Rusija lansirala čak 32 kamikaza-drona na ukrajinsku prestonicu, EKSPLOZIJE ODJEKIVALE DVA SATA

Ruske snage su rano jutros izvršile vazdušni napad na Kijev, a eksplozije su odjekivale širom ukrajinske prestonice i regiona skoro dva sata, dok su delovi pogođenih dronova pali na nekoliko centralnih okruga grada, saopštili su zvaničnici.

Svedoci su saopštili agenciji Rojters da su čuli najmanje pet eksplozija širom Kijeva, a na snimcima ukrajinskih medija vidi se da je više automobila oštećeno.

Kako prenosi „Frans 24“, vojne vlasti Kijeva su rekle u nedelju da je Rusija lansirala 32 kamikaza-drona u napadu na Ukrajinu, dodajući da je 25 od njih oboreno. Većina dronova, kako je rekla ukrajinska vojska, bila je usmerena na region Kijeva.

Jedna osoba povređena u Podilu, požar kod gradskog parka

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko saopštio je da je jedna osoba povređena u Podilu, jednom od najstarijih naselja u gradu, i da je izbio požar u blizini jednog od gradskih parkova.

Krhotine oborenih dronova pale su na Darnjicki, Solomjanski, Ševčenkovski, Svjatošinski i Podilski okrug, saopštili su Kličko i gradska vojna uprava. U okrugu Ševčenkovski, ostaci dronova izazvali su požar u stanu, koji je brzo lokalizovan.

Moskva redovno vrši noćne napade na teritoriju Ukrajine, a u ruskom napadu u sredu je poginulo 17 ljudi u gradu Kostjantinovka, navodi Rojters.

UDARNA VEST.rs (Blic)


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare