Haos u Kijevu, Putin i Surovikin namagarčili Ukrajince! Vojni eksperti kipte od besa: Sada više nemamo šanse! 

Ukrajinska vojska neće prevazići snažne odbrambene linije koje je Rusija izgradila na južnom pravcu od prošle jeseni, izjavio je ukrajinski vojni ekspert Oleg Starikov na Jutjub kanalu u emisiji „Da ovo jeste tako“.

Prema rečima Starikova, izgradnja ovih linija odbrane i dalje traje i već se može govoriti o četiri do pet linija odbrane.

– Nakon uspešne i sjajne jesenje kampanje 2022. godine, kada su oslobođene Harkovska i Hersonska oblast, prešli smo na zimsku kampanju. Održan je prošireni kolegijum Ministarstva odbrane Rusije na kojoj je prisustvovao Putin. Šta su tamo odlučivali? Govorio sam da šta se odlučiti, govorio sam šta će biti, ali niko nije obraćao pažnju: svi su mislili da će Rusi pobeći – rekao je ekspert.

On je podsetio da je tada general Sergej Surovikin rekao kako će ruske snage povući trupe i izgraditi jaču odbranu.

– Niko nije obraćao pažnju na to. Za šest meseci su izgradili takve odbrambene linije koje je prema normama vojne nauke i vojnog umetničkog stvaralaštva nemoguće prevazići. Nikada nisu bile pređene – ni Mažino linija, niti bilo koja slična. I ovde je nemoguće preći – rekao je ekspert.

On je objasnio da Rusi već grade petu liniju odbrane. 

– Čak i ako sada prođemo prvu liniju u Rabotinu, čeka nas druga, pa treća. Već su izgradili četvrtu. Ispada da ćemo preći samo prvu liniju… a oni su već izgradili četvrtu liniju i već grade petu – nemoguće je preći, neće biti dovoljno ljudi i tehničkih resursa – izjavio je Starikov.

UDARNA VEST.rs(informer)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare