Spektakl! Gledaćemo reprizu od pre dve godine: Poznato je ko će na megdan Novaku Đokoviću u finalu US Opena – Medvedev šokirao Alkarasa

U finalu US Opena, Novak Đoković će igrati protiv Danila Medvedeva. Rus je u polufinalu pobedio Karlosa Alkarasa sa 7:6, 6:1, 3:6, 6:3.

U nedelju uveče gledaćemo reprizu finala US Opena iz 2021. Jedan preko puta drugog stajaće Novak Đoković i Danil Medvedev

U polufinalu poslednjeg grend slema u sezoni, Medvedev je pobedio Karlosa Alkarasa, još uvek zvanično najboljeg tenisera sveta (samo do ponedeljka ujutru kada će tron preuzeti Novak), sa 7:6, 6:1, 3:6, 6:3.

Do sada su Novak Đoković i Danil Medvedev podelili 14 megdana, a Srbin ima bolji skor: devet pobeda i pet poraza, ali… Najbolniji mu je poraz naneo baš Medvedev koji ga je 2021. u finalu US Opena sprečio da stigne do kalendarskog slema. 

Tada je Rus, iako je Novak bio favorit slavio sa 6:4, 6:4, 6:4. 

Sada će Novak Đoković imati priliku da se „osveti“ popularnom Medi za taj poraz. Poslednji put Medvedev i Đoković su odmerili snage ove godine u Dubaiju kada je slavio Medo sa 6:4, 6:4.

Niko se nije nadao da bi Medvedev mogao da dođe do pobede protiv Alkarasa. Svi su prognozirali laku pobedu Španca, ali on je pokazao zašto je jedan od najkonstantnijih tenisera na tvrdoj podlozi ili kako sebe voli da zove „specijalista za beton“. 


Prvi set je bolje počeo Alkaraz. Imao je dve brejk lopte u četvrtom gemu, koje nije iskoristio. Od tog trenutka meč je bio ravnopravan. Nije bilo brejka, ušlo se u taj brejk. Viđen je po jedan mini brejk do 3:3, a onda je Rus vezao četiri poena i stigao do prvog seta. 

Nastavio je u sjajnom ritmu Danil i u drugom setu. Odmah je napravio brejk, poveo 3:0 i potpuno dominirao na terenu. Sa još jednim oduzetim servisom otišao je do ogromnih 5:1 i u narednom gemu završio posao za 2:0. 

Međutim, nije Karlos hteo da se preda. Posle odlaska na pauzu, vratio se preporođen na teren. Prvi brejk na meču pravi u četvrtom gemu odlazi na 3:1 i uspeva da ovaj deo igre reši u svoju korist 6:3 i smanji rezultat u setovima na 2:1. 

Odlučujući trenutak meča dogodio se sredinom četvrtog seta. Prvo Alkaraz nije iskoristio tri brejk lopte u petom gemu, a onda je u narednom maratonskom Medvedev oduzeo servis Špancu i poveo 4:2. Prednost je znalački sačuvao, spasio tri brejk lopte u devetom gemu i upisao trijumf vredan finala.

Jedno je sigurno, ljubitelji tenisa uživaće u novom spektaklu. 

UDARNA VEST.rs (Sportal)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare