ZAŠTO AVIONI NADLEĆU BEOGRAD? Zvuci mlaznjaka paraju danas uši stanovnika prestonice, paraće i sutra, a evo šta je RAZLOG!

Svečanost povodom promocije najmlađih oficira Vojske Srbije biće održana u subotu u 11 časova, ispred Doma Narodne skupštine Republike Srbije. Generalna proba će se na istom mestu održati dan ranije u 18 časova. Tim povodom, avioni danas nadleću Beograd, u sklopu priprema za svečanost u subotu, a zbog ove svečanosti tokom njenog odražavanja, centar grada će biti zatvoren za saobraćaj.

Vazduhoplovi Vojske Srbije počeli su danas, nešto posle 10 časova, da nadleću uži centar Beograda u sklopu priprema za učešće na svečanosti promocije najmlađih oficira oružanih snaga koja će biti održana u subotu ispred Doma Narodne skupštine.

Kako je ranije najavljeno, avioni i helikopteri nadletaće centar Beograda u četvrtak i petak u okviru priprema i u subotu, kada će učestvovati u promociji.

Očekuje se nalet aviona J-22 Orao, Mig-29 i Lasta, kao i helikoptera Mi-17, Gazela, H-145M i Mi-35.

U prve oficirske činove biće promovisano 175 kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije.

Iz Ministarstva odbrane su saopštili da Vojnu akademiju završava 148 kadeta i kadetkinja 143. i 144. klase Vojne akademije, među kojima je 10 kadeta iz Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i dva kadeta iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Medicinski fakultet VMA završava 27 mladića i devojaka iz 9. klase Medicinskog fakulteta VMA.

Najboljim kadetima sablje sa posvetom

U saopštenju se navodi da će prema protokolu svečanosti, najboljim kadetima biti uručene sablje sa posvetom.

Najbolji kadeti Vojne akademije su Đorđe Pešić koji je prvi u rangu u vidu Kopnene vojske, sa opštim uspehom 9,62, Viktor Teodosić koji je prvi u rangu u vidu Ratnog vazduhoplovstva i PVO sa opštim uspehom 8,85 i Milica Marinković koja je prva u rangu u službama, sa opštim uspehom 9,48.

Dijana Đokić je ostvarila opšti uspeh sa ocenom 9,91 i ona je najbolja kadetkinja Medicinskog fakulteta VMA:

Program svečanosti uveličaće i naleti vazduhoplova Vojske Srbije, kao i nastupi Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“ i Reprezentativnog orkestra Garde. Iz Ministarstva su kazali da će zbog uvežbavanja protokola svečane promocije, vazduhoplovi Vojske Srbije nadletati područje Beograda od danas do subote.

UDARNA VEST.rs (Blic)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare