SELEKTOR KANADE ZAGRMEO! Suđenje? Neka se Srbija ŽALI, ne zanima me!

Još malo je ostalo do polufinalnog meča Mundobasketa u kom će snage odmeriti Srbija i Kanada (petak, 10.45).

Atmosfera u našoj reprezentaciji pred ovaj meč je fenomenalna, medijima su se obratili selektor Svetislav Pešić i centar Nikola Milutinov i svi su najavili da će uraditi šta god je u njihovoj moći kako bi stigli do finala.

Dok su „orlovi“ bili raspoloženi u taboru Kanade vladala je velika nervoza, te je jedan od članova stručnog štaba ove selekcije na bahat i bezobrazan način oterao srpske novinare iz hale pred njihov trening.

Po završetku treninga Kanade medijima se obratio i selektor ove ekipe, Đordi Fernandes. On je prvo govorio o Bogdanu Bogdanoviću.

– Veoma dobar šuter, uopšteno košarkaš. Može da igra pik-en-rol, zatim da poentira na različite načine, veoma aktivan, biće to težak zadatak, ali kao što sam rekao i pre, imamo momke koji mogu da ga čuvaju, ne jednog, nego više njih. Branićemo ga kao tim, znamo da je Srbija veoma dobar tim i biće to odličan izazov za nas – istakao je Fernandes, pa dodao:

– Srbija je jedan od najboljih defanzivnih timova, teraju protivnika na dosta izgubljenih lopti, nakon čega igraju dobro u tranziciji. Moramo da se pripremimo na to, na fizičku igru.

Upravo su se zbog te čvrste igre Slovenci žalili na suđenje posle četvrtfinalnog meča protiv Kanade. Novinare je zanimalo i da li Fernandes smatra da će se Srbija takođe žaliti na arbitre.

– Ne znam šta će uraditi (Srbija) i ne zanima me. Ako se budu žalili, neka se žale, mi moramo da igramo našu igru. Moramo da ostanemo smireni i da kontrolišemo samo što je do nas. Protiv Slovenije smo uradili sjajan posao defanzivno kao tim, a Dilon (Bruks) je priredio odbrambenu kliniku koja bi trebalo da bude u muzeju FIBA u nekom trenutku – zagrmeo je selektor Kanade.

Fernandes očekuje najteži meč u dosadašnjem toku šampionata.

– Da, očekujem, pošto je polufinale Svetskog prvenstva. Vođeni su od strane sjajnog trenera, grupa su momaka koja igra zajedno, imaju više FIBA iskustva od nas. To će biti dobar izazov za moj tim i radujemo mu se – istakao je on, pa se za kraj dotakao i reči Svetislava Pešića koji je rekao kako se Kanada bolje prilagodila na FIBA pravila od Sjedinjenih Američkih Država:

– To je samo mišljenje i zaista ga cenim. Takođe mislim da je SAD jako dobra ekipa, srećan sam kako su moji igrači zaigrali, realno, potpuno novi stil košarke. Prilagođavamo se pravilima, stilu, turniru. Veoma sam srećan kako tim raste iz utakmice u utakmicu.


UDARNA VEST.rs (Kurir sport)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare