Rešava se problem sa regulacijom reka u gradu koji je pretrpeo veliku štetu u dve poplave

Ministarka je obišla lokacije gde će biti realizovani radovi, zajedno sa ministrom turizma i omladine Huseinom Memićem i gradonačelnikom Novog Pazara Nihatom Biševcem

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković posetila je danas Novi Pazar  i tom prilikom najavila da će uskoro početi radovi na regulaciji reka na teritoriji tog grada, što će obezbediti zaštitu od poplava u narednom periodu.

„Radujem se što danas mogu da saopštim vest na koju građani Novog Pazara dugo čekaju – reč je o rešavanju višedecenijskog problema kojim se niko do sada nije bavio na pravi način. Planirano je da u novembru počne realizacija radova na dodatnoj regulaciji reka na teritoriji Novog Pazara„, izjavila je Tanasković.

Ministarka je obišla lokacije gde će biti realizovani radovi, zajedno sa ministrom turizma i omladine Huseinom Memićem i gradonačelnikom Novog Pazara Nihatom Biševcem.

„Početkom ove sedmice raspisan je tender za izvođače radova. Procenjena vrednost radova je 25 miliona evra, a okvirni rok za završetak je 20 meseci“, objasnila je Tanasković.

Ministarka je naglasila da je svima poznato da je Novi Pazar samo ove godine pretrpeo velike štete u dva poplavna talasa – u januaru i junu, te da se nada da će se zahvaljujući realizaciji ovog projekta prevenirati ponovnu pojavu ovakvih šteta, naglasila je ministarka Tanasković.

„Zbog opasnosti od poplava sa kojom se suočava ovo područje uspeli smo da u projekat Integrisanog razvoja koridora reke Save i Drine dodatno ubacimo, iako nije bilo prvobitno predviđeno, i Novi Pazar“, rekla je Tanasković.

U cilju unapređenja zaštite od poplava, infrastrukture grada Novog Pazara i omogućavanja prekogranične saradnje u oblasti voda na rečnim koridorima Raške, Jošanice i Trnavice na teritoriji opštine Novi Pazar biće realizovani radovi koji se odnose na dodatnu regulaciju tih reka, navela je.

„Planirani su radovi na regulaciji reke Raške uzvodno od postojeće regulacije u dužini od 2.6 kilometara, reke Jošanice u dužini od jedan kilometar od postojeće regulacije, i reke Trnavice u dužini od 3.6 kilometara od postojeće regulacije“, rekla je Tanasković.

UDARNA VEST.rs (Telegraf.rs)


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare