Otvoren konkurs za srednjoškolce: Cilj je da razviju projekte koji će doprineti unapređenju kvaliteta svakodnevnog života

Svetionik znanja je tradicionalno takmičenje srednjoškolaca iz 12 lokalnih zajednica Srbije, koje se sprovodi u organizaciji Asocijacije za afirmaciju kulture. Cilj je jednostavan, ali moćan: osmisliti i razviti projekte koji će doprineti unapređenju kvaliteta svakodnevnog života u tim zajednicama.

Projekat okuplja 48 srednjoškolaca, čineći timove od četiri učenika treće i četvrte godine srednje škole. Ovi budući mladi lideri će raditi pod pažljivim vođstvom mentora i koordinatora iz omladinskih organizacija, sa fokusom na razvoj projektnih ideja koje će imati pozitivan uticaj na njihove zajednice.

Raznovrsne teme, od IT do društvenog aktivizma

Teme na kojima će timovi raditi ove godine su raznovrsne i ključne za budućnost društva: od informacionih tehnologija, zaštite životne sredine, javnog zdravlje, pa do društvene odgovornost i aktivizma.

Osim lokalnih inicijativa, srednjoškolci će imati priliku da razmene iskustva na seminaru zakazanom od 22. do 24. septembra u Kragujevcu, a njihovi finalni projekti će biti predstavljeni na završnom događaju od 1. do 3. decembra u Bajinoj Bašti.

Mogu da učestvuju srednjoškolci 3. i 4. godine

Ove godine pravo učešća na konkursu imaju svi talentovani srednjoškolci treće i četvrte godine, čija su interesovanja usmerena ka lokalnoj zajednici, pisanju projekata i aktivizmu iz sledećih gradova: Bajine Bašte, Beograda, Kragujevca, Čačka, Zaječara, Leskovca, Šapca, Gnjilane, Ćuprije, Niša, Vršca i Vranja.

Projekat se ostvaruje u organizaciji Asocijacije za afirmaciju kulture, zahvaljujući podršci Ministarstva turizma i omladine Republike Srbije, što obezbeđuje resurse i sredstva za implementaciju ideja koje će potencijalno oblikovati budućnost lokalnih zajednica. Konkurs za učesnike je otvoren do 10. septembra.

UDARNA VEST.rs (Blic)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare