NAJVEĆE POVEĆANJE MINIMALNE ZARADE U SRBIJI IKADA Siniša Mali izneo detalje o najavljenoj meri države 

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali najavio je procentualno najveće povećanje minimalne plate u Srbiji, od 1. januara 2024. godine


Kako je naveo u svojoj objavi na Instagramu, cilj je u Srbiji stvoriti takav privredni ambijent da što manje radnika spada u grupu koja prima minimalnu zaradu.

– Od 1. januara 2024. ćemo imati procentualno najveće povećanje minimalne zarade u Srbiji ikada. Naša je želja da stvaramo takav privredni ambijent da što manje ljudi bude u ovoj radnoj kategoriji, ali dok ne dođemo do toga, hajde da damo svi svoj maksimum, da olakšamo život građanima Srbije koji najmanje zarađuju – ističe ministar Mali.

Dodaje i to da od 1. januara niko u Srbiji neće zarađivati manje od 400 evra, te da će minimalna zarada iznositi 47.154 dinara.

– Ovo je povećanje od 17,8%. Cena radnog sata se povećava sa 230 na 271 dinar; Projekcije su da će sledeće godine pokrivenost minimalne potrošačke korpe minimalnom zaradom iznositi 89%; Neoporezivi deo zarade se povećava sa 21.712 na 25.000 dinara; Nastavljamo poresko rasterećenje rada koje se smanjuje na 59,9%. Godine 2017. je iznosilo 64% – istakao je Siniša Mali.

UDARNA VEST.rs (Alo.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare