LEČIO SE OD ALKOHOLIZMA, A PIJAN POKOSIO DECU Novi detalji iz dosijea Gorana koji je izazvao nesreću kod Zaječara: „Pije toliko da ne može da ode do kuće!“

Goran M. (39) koji je uhapšen zbog saobraćajne nesreće kada je pokosio moped na kojem su bila dvojica dečaka, ranije je osuđivan dva puta zbog maltretiranja svog oca, koji je u međuvremenu preminuo, saznaje „Blic”.

Goran je u noći 5. septembra pijan „golfom“ udario u moped na kojem su bila dva dečaka, nakon čega je pobegao. Deca su teško povređena, a jedan dečak je ostao bez noge!

Kako saznajemo, Goran M. ima krivični dosije i njemu se dva puta sudilo zbog nasilja u porodici.

Lečio se od alkohola, bio u zatvoru

– Potvrđujemo da su pred Osnovnim sudom u Zaječaru protiv Gorana M. vođena dva krivična postupka, i to jedan tokom 2020. godine i drugi tokom 2021. godine, oba zbog izvršenja krivičnog dela nasilje u porodici, koje je isti izvršio na štetu svog oca, oštećenog sada pokojnog J.M. – naveli su iz Osnovnog suda u Zaječaru za „Blic“.

Kako dalje navode, Goran je oba puta osuđen.

– U oba krivična postupka Goran M. je oglašen krivim pri čemu je istom u jednom postupku izrečena uslovna osuda i mera bezbednosti obavezno lečenje alkoholičara na slobodi, koja je realizovana u potpunosti, dok je u drugom krivičnom postupku Goran Mirić osuđen na zatvorsku kaznu, koju je izdržao – navode iz suda.

„Svaki dan se opija i pravi probleme“

Da je Goran bio nasilan, kao i da je imao sklonost ka alkoholu, potvrdile su i njegove komšije, koje su još uvek potresene nakon nesreće koja se dogodila na putu Glogovica-Dubočane.

– Stalno pravi probleme u selu. Svaki dan se opija, ne može do kuće da ode koliko bude u lošem stanju. Otac mu je preminuo pre 2 godine i sa njim je imao problema. Stalno su se tukli, svađali, stalno im je dolazila policija. Živi sa sinom i ženom koja ima devojčicu iz prvog braka – pričaju komšije.

Meštani pričaju i da je tog dana kada se dogodila nesreća Goran počeo da pije od ranog jutra.

– Tog jutra pio je pivo i rakiju ispred prodavnice. Ne mogu ni da zamislim koliko je bio pijan, ako nije prestao da pije do kasno u noć – kažu meštani i dodaju da im je najstrašnije to što je Goran M. pobegao sa lica mesta.

– Ima i on dete, kako je mogao samo tako da ih ostavi i ode? – navode uznemirene komšije

Oni pričaju da Goran nije zaposlen, već se „snalazi u životu“.

Pokosio decu i pobegao

Podsetimo, saobraćajna nesreća dogodila se 5. septembra uveče, na putu Glogovica – Dubočane, kada je Goran sa „golfom 2“ prešao u suprotnu traku u kojoj je išao moped.

On je udario u moped kojim su upravljala dvojica dečaka od 11 i 12 godina, nakon čega je pobegao.

Policija ga je ubrzo pronašla i uhapsila.

Kako je „Blic“ pisao, policija je na licu mesta zatekla povređene dečake M.D. i P. U. kao i deo noge dečaka M. D. koji je odvezen sanitetom Hitne pomoći za Beograd.

Uprava saobraćajne policije je organizovala presretače i patrole da raščiste put do Beograda kako bi teško povređeni 11-godišnjak u pratnji lekarske pomoći što pre stigao do bolnice.

Drugi dečak je prema našim saznanjima zbrinut u Kliničkom centru Niš. Njemu su konstatovane teške telesne povrede – prelom obe potkolenice.

Goran je saslušan u tužilaštvu u Zaječaru, prilikom čega je izneo svoju odbranu.

UDARNA VEST.rs (Blic)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare