FSS suspendovao Ivicu Kralja na šest meseci: Partizan dobio žestoku kaznu

Disciplinska i etička komisija Fudbalskog saveza Srbije kaznila je Ivicu Kralja. On je dobio šestomesečnu zabranu rada u fudbalu. Takođe, crno-beli su kažnjeni oduzimanjem milion dinara.

Svemu ovome prethodilo je neprimereno komentarisanje suđenja u saopštenju koje je fudbalski klub Partizan izdao posle remija u Baškoj Topoli protiv TSC-a rezultatom 3:3 u prvom kolu Superlige Srbije.

Inače, prijavu je podneo predsednik Sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije Dejan Filipović. 

Da podesetimo, glavni arbitar meča između TSC-a i Partizana bio je Milan Mitić, a osim prema njemu, kritike su bile upućene i njegovim saradnicima u VAR sobi, kao i prvom čoveku sudijskog organa srpske kuće fudbala.

Najdeblji kraj izvukao je Ivica Kralj, sportski direktor Partizana. On će biti van fudbala u narednih šest meseci. Neće smeti da daje izjave, sedi na klupi i ulazi u svlačionicu, a neće smeti ni da se meša u klupske odluke, odnosno da ih ozvaničava.

Takođe, navedene su i tačne činjenice zbog kojih je Ivica Kralj suspendovan.

– Kao bivšeg sportistu, reprezentativca ove zemlje, nekoga ko je prošao sve u karijeri, najviše me je pogodilo perfidno i tendenciozno suđenje od prvog do poslednjeg trenutka utakmice, a, verujte, ja to mogu da prepoznam. Taj čovek, ako se on čovekom uopšte može i nazvati, pokušao je da uništi sve ono što mi poslednja tri meseca mukotrpno radimo i gradimo.

U nastavku se navodi:

– Postavljam logično pitanje: kako nazvati nekoga ko vas sve vreme potkrada i krade, ko vam na kraju ukrade i zasluženu pobedu, sem jednim imenom… Znam da „papir“ ne trpi mnogo toga, ali taj nazovi čovek je upravo to. Taj nazovi čovek je puki izvršilac naređenja drugog nazovi čoveka, čije ime ću da izgovorim javno – parafrazirana je izjava Ivice Kralja.

Ostaje Kralju opcija da uloži žalbu na ovu odluku Disciplinskoj i etičkoj komisiji FSS. 

Na kraju, treba reći i da će Partizan zbog ove situacije morati da plati milion dinara.

UDARNA VEST.rs (Blic sportal.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare