DETONACIJA U PARTIZANU: Crno-beli PRONAŠLI plejmejkera – ZVEZDA Mundobasketa stiže u „parni valjak“?! 

Sjajne vesti za navijače šampiona AdmiralBet ABA lige.

Košarkaši Partizana su polako kompletirali tim za narednu sezonu, a ovog leta su u Beograd, za sada, stigla četvorica pojačanja.

U Humsku su došli Ognjen Jaramaz, Mateuš Ponitka, Frenk Kaminski i Pi Džej Dozijer, ali prelazni rok je daleko od gotovog, pošto će Partizan dovesti još jednog ili dvojicu košarkaša.

Jedan od njih bi mogao da bude Arturs Žagars, košarkaš Letonije i zvezda Mundobasketa, a o tome je pričao Žanis Peiners, bivši as crno-belih.

– Ja sam jedan od njegova tri najveća obožavatelja i to otkad je imao 12 godina! Tada sam bio trener na jednom kampu, a on je izgledao kao vanzemaljac u odnosu na te klince. Od tada sam sa njim prijatelj, a nekad i treniramo zajedno. Kada pred 30 klinaca nešto pokažete – 25 neće da uradi ni blizu ono što ste tražili od njih. On je dečko koji će to da uradi bolje nego što čak i ja mogu. Za trenere je to najveći san. Ja sam njegov najveći navijač i sve ove godine sam verovao u njega do maksimuma. Imao je povrede, mlad je, ima “bejbi fejs” i neki ljudi nisu verovali u njega. Naravno ni ja nisam očekivao da mi budemo u četvrtfinalu i da će on da postiže po 20 poena, ali mu želim sve najbolje u nastavku karijere. Verujem da je ovo veliki korak za njega i da kao slobodan agent može u narednim godinama može da se ozbiljno poboljša –  rekao je Pejners u razgovoru za Mondo.

Kada je saznao da Partizan i dalje traži plejmejkera, nije imao dilemu koga bi „parni valjak“ trebao da dovede.

– Još uvek im je otvoreno mesto plejmejkera? Nisam to znao! Ja bih se jako obradovao ako bi potpisao za Partizan.

Veruje da bi se sjani plej uklopio u sistem rada Željka Obradovića.

– Naravno, naravno! Željko svakog igrača može da nauči kako da igra na pravi način i Žagars u ovim godinama i dalje ima prostora za napredak, Vidimo da je njegov talenat neverovatan, ali verovatno i dalje ima prostora da se poboljša. Uz još malo nekih trenerskih detalja… Željko bi sigurno bio najbolja opcija za njega – istakao je Žanis Pejners.

Inače, Arturs Žagars ima 23 godine, a do sada je na prvenstvu ubacio preko 13 poena u proseku, uz šest asistencija.

Videćemo u narednim danima da li će se možda Peinersova želja ispuniti, a nema sumnje, Arturs bi bio sjajan dodataka ekipi Partizana.

UDARNA VEST.rs (Republika.rs)



Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare