POGOĐENA PIJACA, NAJMANJE 16 MRTVIH! Pogledajte trenutak ruskog udara na ukrajinski grad u Donbasu (VIDEO)

Ukrajinskii Radio svoboda objavio je, pozivajući se na izveštača Radija Slobodna Evropa, da je ruska vojska izvela udar na grad Kostjantinivku (na ruskom Kostantinovka) u Donjeckoj oblasti.


Navodi se da je za sada poznato da je stradalo 16 ljudi, a potpune razmere razaranja još nisu utvrđene.

Kijev post je objavio da je pogođena lokalna pijaca.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski objavio je na društvenoj mreži X (bivši Tviter) da je 16 ljudi stradalo u ruskom granatiranju Kostjantinivke.

– Ruski teroristi su napali običnu pijacu, radnje, apoteku, ubijajući nevine ljude. Broj žrtava bi mogao da poraste. Bilo ko u svetu ko i dalje ima posla sa bilo čime iz Rusije jednostavno ignoriše realnost – napisao je Zelenski uz video snimak nadzornih kamera koji pokazuje trenutak napada.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške.

Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

UDARNA VEST.rs(Kurir.rs/Radio Svoboda/Kyiv Post)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare