Koja je verovatnoća da Srbija dobije Dominikanu, a da posle ide na SAD? Ovo su sve kalkulacije pred dan odluke

Sve je i više nego moguće

Sada ili nikada. Vreme je da košarkaška reprezentacija Srbije izađe na teren i pokaže zbog čega je došla na ovo Svetsko prvenstvo. Da se preskoči Dominikana i ode u četvrtfinale.

Opcija za rasplet danas je na pretek. Samo nas pobeda, naravno, drži u igri. Ovo dođe kao neka vrsta osmine finala, jer je utakmica eliminacionog karaktera za obe ekipe.

Takva je i ona između Italije i Portorika, dok svi iz naše grupe pomno prate i meč SAD – Litvanija, koji će nam dati odgovor na pitanje ko će biti rivali pobednika mečeva Grupe I u četvrtfinalu.

Šansa da se desi onaj najrealniji scenario i ds pobede ostvare Italijani, Amerikanci i mi donelo bi nam parove SAD – Srbija i Italija – Litvanija u četvrtfinalu. Procentualna verovatnoća za takav ishod je 57,34%,ako pitate bukmejkere.

Naravno, može se desiti da Litvanci večeras iznenade Amerikance. Uz pobede Italije i Srbije u našoj grupi bismo tako dobili parove Litvanija – Srbija i SAD – Italija. Verovatnoća za takav ishod je svega 6,2%.

Ako se desi šok u našoj grupi, pa Portoriko dobije Italiju uz pobedu Amerikanaca protiv Litvanaca, parovi bi bili Srbija – Litvanija i SAD – Portoriko. Šansa da se to desi iznosi 16,81%.

Isto tako, mogu da se dese dva šoka. Da Italija izgubi od Portorika, a da SAD budu poražene od Litvanije. Brojke kažu da je to jako malo verovatno – sa samo 1,91% šanse.

Šansa da Srbija večeras bude poražena je razlika koju dobijemo kada od 100% oduzmemo sve prethodne verovatnoće, a to je – 17,74%.

Brojke, naravno, neće ništa značiti kada meč počne. Zato stanimo uz naše Orlove i nadajmo se najboljem, a to je plasman u četvrtfinale Mundobasketa!

UDARNA VEST.rs (Telegraf.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare