Željko Obradović poručio sa priprema: „Za sada sve ide po nekom normalnom planu“ 

„Nisu ovo pripreme kakve su bile nekad“

Parni Valjak je upalio motore. Naime, Partizan se nalazi na Kopaoniku gde će odraditi prvi deo priprema pred start nove sezone.

Podsećanja radi, crno-beli su pripreme na pomenutoj planini obavili i pred početak sezone 1991/1992, koja slovi za najbolju u dugogodišnjoj istoriji Partizana. Tada su pod trenerskom palicom Željka Obradovića uspeli da osvoje Evroligu, uz oba domaća trofeja.

Legendarni stručnjak sumirao je prve utiske sa Kopaonika.

– Nisu ovo pripreme kakve su bile nekad. Jesmo na planini, ali se ne izlazi napolje. Nekada smo dve sedmice radilo, trčalo, u ovoj situaciji to nije moguće. Nekada je broj utakmica bio neuporedivo manji. Normalno, došlo je do promena u obimu i načina treninga. Mi smo napravili plan. Ono što je najvažnije, igrači su motivisani i rade na najbolji mogući način. Na prvim utakmicama ćemo videti šta treba da se popravi, ali tu imamo smisla i reagovaćemo – započeo je svoje izlaganje Željko Obradović.

Istakao je da su pojedini košarkaši na jako dobrom nivou, dok neki i nisu najspremniji.

– Osmišljene su tako da se vodi računa o tome u kakvom su stanju pojedini igrači. Neki su na jednom veoma dobrom nivou za početak priprema, neki nisu baš najspremniji. I naravno da pravimo plan i program u odnosu na to slučajno ne dođemo u problematiku da se neko povredi. O tome, pre svega, vodi računa Bata Zimonjić, a i mi ostali treneri zajedno sa njim pravimo plan na dnevnom nivou, menjamo ako je potrebno – nastavio je strateg Parnog Valjka.

Pomenuo je legendarni stručnjak i veliki broj utakmica u narednoj sezoni. Partizan će u prva četiri meseca odigrati 42 meča.

– Za sada sve ide po nekom normalnom planu. Već sam rekao da su ove godine pripreme malo drugačije, jer mislim da je veoma važno da se igračima da dovoljno odmora u toku leta. Još jednom ću da ponovim, imamo neverovatan početak sezone. Prva dva meseca, oktobar i novembar, po deset utakmica, pa decembar i januar po 11. Prva četiri meseca, 42 utakmice. To je ono što igrači vole, da igraju utakmice. Manje vole da treniraju. Ovo vreme dok ne počnu zvanične utakmice, treba iskoristiti da se uigramo. Imamo i nekoliko novih igrača, neki su i otišli. Provodimo vreme razgovarajući i radeći dosta na detaljima za koje mislim da treba da nam pomognu da igramo dobru košarku – zaključio je Obradović.

Podsetimo,Partizan će od 6. do 10. septembra učestvovati na turniru u Laktašima, povodom 50 godina postojanja Igokee. Pored crno-belih, učešće na turniru potvrdili su i CSKA iz Moskve, Hapoel iz Jerusalima, Galatasaraj i Turk Telekom.

UDARNA VEST.rs (Telegraf.rs)


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare