Zgrada u Smederevu razneta eksplozivom? Otkrivamo detalje iz istrage

Kontradiverzione ekipe MUP Srbije su tokom noći bili u zgradi gde se sinoć oko 20.30 časova dogodila eksplozija u kojoj je život izgubila jedna osoba, a dve su povređene.

Iako se prvo spekulisalo da je eksploziju izazvala plinska boca, novi rezultati istrage ukazuju na mogućnost da je stan na 4. spratu ranet eksplozivom.

„Veruje se da je korišćeno više kilograma eksploziva velike razorne moći“, otkriva nam izvor iz istrage.

Forenzičari su tokom čitave večeri i noći prikupljali dokaze ispred i u zgradi gde se tragedija dogodila.

Pričinjena je velika materijalna šteta i na drugim stanovima, a stanarima nije bilo dozvoljeno da uđu u zgradu sve dok je trajao uviđaj.

U ovom trenutku nije poznato ni ko je osoba koja je izgubila život u eksploziji, kao ni da li je bio u pitanju ciljani napad, odnosno koji je motiv za zločin koji je potresao Smederevce.

Veliki broj građana se sinoć okupio na gradskom trgu i nemo posmatrao brojne policijske ekipe koje su češljale svaki metar tragajući za dokazima.

Na ulici je svuda bilo srče, delova stolarije i krova koji je takođe oštećen u eksploziji.

Jedan od stanara zgrade, čiji su otac i ljubimci bili u stanu u trenutku eksplozije, kaže nam da su policijske ekipe stigle brzo i da su svi stanari odmah evakuisani.

„Tata je dobro, psi su povređeni. Jedan je zadobio otvoren prelom noge, sa drugim ne znamo šta je, ne pomera se otkako se sve ovo dogodilo“, rekao nam je stanar.

Očevici strave kažu da je detonacija bila stravična, te da su videli jednu stanarku, koja je bila na 20 metara od ulaza kako je prekriva srča, a koja je potom trčala ka zgradi, jer joj je u stanu bio sin.

Svedoče da je njen stan uništen u eksploziji, ali da je najvažnije da je njen sin dobro.

Niko od stanara niti građana Smedereva ne zna ko je osoba koja je poginula.

„Prvo smo mislili da je jedan komšija, a onda smo ga videli. Sad stvarno ne znamo ko je“, rekao nam je stanar.

UDARNA VEST.rs(Telegraf.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare