Za Novaka teško da je moglo bolje na jednom grend slemu: Otvorilo se, Đoković ima „šetnju“ do finala – a Alkaras pakao

Novak Đoković u dosadašnjem delu US Opena gura prema planovima, ali su se neki od vodećih igrača sveta, u njegovoj polovini žreba, „okliznuli“ već na prvim preprekama. To bi najboljem srpskom teniseru moglo značajno da olakša put do finala i eventualnom 24. grend slem trofeju u karijeri.

Kasper Rud, Holger Rune i Stefanos Cicipas već su završili svoje učešće na grend slemu u Njujorku, a dobra vest po Đokovića je što su svi bili u njegovoj polovini žreba.

Naredna prepreka Đokoviću će biti sunarodnik Laslo Đere, a u slučaju očekivanog trijumfa u srpskom derbiju u četvrtoj rundi bi ga čekao bolji iz duela između Hrvara Borne Goje ili Čeha Jiržija Veselog koji je prošle godine savladao najboljeg srpskog tenisera u Dubaiju.

Dalje, Novak bi u četvrtfinalu, projektovano, mogao da se sastane sa Amerikancem Tejlorom Pricom, dok bi sva tri ostala imena (Dominik Striker, Benžaman Bonzi i Jakob Menšik) bila poprilično iznenađenje u toj fazi.

Prema trenutno rejtingu, najteži mogući rival kojeg bi Đoković mogao da dobije u polufinalu jeste 10. teniser sveta, Amerikanac Frensis Tijafo.

Svoje šanse iz tog dela će tražiti i Tomi Pol, Alehandro Davidovič Fokina, Adrijan Manarino, ali i Ben Šelton, Aslan Karacev, Žižen Žang i Rinki Hidžikata.

Kada se sve sagleda, može se zaključiti da se Novaku žreb poptuno otvorio i na našem asu je da to maksimalno iskoristi u pohodu na trofej US Opena.

UDARNA VEST.rs (Blic sportal.rs)


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare