Rekonstruisana gimnazija „Mihajlo Petrović Alas“ Šapić: „Ova škola apsolutno spada u jednu od najmodernijih u ovom delu Evrope“ (FOTO)

Deveta beogradska gimnazija „Mihajlo Petrović Alas“ na Novom Beogradu, nakon šest decenija potpuno je rekonstruisana i dograđena sa 2.500 kvadratnih metara. Rekonstruisanu školu je pred početak nove školske godine obišao Aleksandar Šapić, gradonačelnik Beograda.

On je tom prilikom izrazio veliko zadovoljstvo što je na čelu Gradske uprave koja je finansirala rekonstrukciju Devete beogradske gimnazije „Mihajlo Petrović Alas“ koja ima posebnu važnost i tradiciju ne samo za Novi Beograd već i za čitav grad.

– Možemo sa pravom da kažemo da danas ova škola apsolutno spada u jednu od najmodernijih u ovom delu Evrope. Siguran sam da će učenici koji je sada pohađaju, i koji će je pohađati u budućnosti zaista imati sve neophodne uslove da se pripreme za sve životne izazove koji ih čekaju posle završetka gimnazije. Ova škola obnovljena je tako da je dobijen veliki deo novog prostora. Sve je potpuno preuređeno, fiskulturna sala ima nove gabarite i najmoderniju opremu, a dobijen je i čitav niz dodatnih sadržaja koje učenici do sada nisu imali – rekao je gradonačelnik. i zahvalio svima koji su učestvovali u realizaciji ovog projekta.

Istakao je da će ova škola, kao i do sada, iznedriti mnogo izuzetnih uglednih pripadnika našeg društva u oblasti sporta, umetnosti, nauke, te je učenicima i profesorima poželeo uspešan početak nove školske godine, podsetivši da srednjoškolci ove godine prvi put imaju besplatne udžbenike.

– Nadam se da će u novoj atmosferi koja će vladati u ovoj školi posle renoviranja, i to poslužiti njihovom boljem i kvalitetnijem odrastanju – rekao je Šapić.

Direktorka Devete beogradske gimnazije Tatjana Šuković zahvalila je Gradu Beogradu na uloženim sredstvima i trudu.

– Jedna od najvećih novina je uređenje dvorišnog prostora, koji je do sada bio nefunkcionalan. Učenici sada imaju zaista divnu fiskulturnu salu, kao i salu za kondicione treninge. Deci sa posebnim potrebama prvi prvi je obezbeđen lift, i olakšan fizički prilaz svim prostorijama i kabinetima – rekla je Tatjana Šuković.

Deveta beogradska gimnazija sada zauzima površinu od 6.669 kvadratnih metara, od čega je 2.500 dograđeno, dok je čitav preostali prostor obnovljen. Događaju je takođe prisustvovao gradski sekretar za investicije Luka Petrović.

UDARNA VEST.rs (Blic)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare