Dominacija bivšeg košarkaša Partizana! Nestvarna partija Papapetrua odvela Grčku u drugu fazu

Bivši košarkaš Partizana Joanis Papapetru odigrao je neverovatan meč u poslednjem kolu grupne faze Mundobasketa i režirao je veliki preokret za plasman Grčke u narednu rundu. Bio je ovo direktan duel Grčke i Novog Zeland za prolaz i ekipa Dimitrisa Itudisa je prošla dalje.

Košarkaši Grčke uspeli su da pobede Novi Zeland i da prođu u narednu fazu, gde će biti u grupi sa SAD, Litvanijom i Crnom Gorom. 

Ta grupa se ukršta sa našom u četvrtfinalu. 

Grčka je savladala Novi Zeland rezultatom 83:74.

 

Grčka je bila izraziti favorit protiv Novog Zelanda, ali su veoma loše ušli u meč. Slabo su igrali napadački, dok je Novi Zeland bio raspoložen. Od starta su stekli prednost i bili su sigurni tokom prve četvrtine, koju su dobili sa pet poena razlike. 

Kada je delovalo da će se Grčka vratiti u drugoj deonici, prednost Novog Zelanda je samo rasla. U mini-serijama su lomili Grčku i u jednom trenutku imali su čak i +15 u drugoj četvrtini. Grci su bili nemoćni, Novi Zeland je dominirao i na poluvremenu je imao +11. 

Jedini raspoložen je bio Joanis Papapetru. Bivši košarkaš Partizana bio je dvocifren u prvom poluvremenu, a u trećoj četvrtini je nastavio gde je stao. Tanasis Adetokumbo je pokrenuo na startu treće četvrtine ekipu, tako što je naterao Novi Zeland da ne izvede loptu iz auta za pet sekundi i podigao je sve na noge svojom reakcijom. Odlično je zaigrao Jorgos Papajanis, a Joanis Papapetru je dominirao i ima 19 poena posle tri četvrtine. Ne može Papapetru sve sam na svoju ruku, ali s obzirom da je bilo +15 za Novi Zeland, Grčka se vratila. Na kraju treće četvrtine, bilo je 54:50 za Novi Zeland.

I onda u četvrtoj četvrtini, na startu, serija 9:0 Grčke. Krenuli su Vokap i Larencakis da ih rešetaju trojkama, odgovarao je Novi Zeland, ali su Papajanis i Papapetru nastavili gde su stali i Grčka je na četiri minuta do kraja imala +7, posle nove trojke Papapetrua. 

Otišla je Grčka na tri minuta do kraja i na +10 i tu je bio kraj svake nade Novog Zelanda. 

Do pobede su Grčku predvodili Joanis Papapetru sa 27 i Janulis Larencakis sa 20 poena. 

Kod Novog Zelanda istakli su se Ili sa 27 poena i osam asistencija, Te Rangi sa 19 i Dilejni sa 10 poena i 14 skokova. 

UDARNA VEST.rs (Blic sportal.rs)


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare