PRIGOŽIN SAHRANJEN U TAJNOSTI Šef Vagnera pokopan na groblju u rodnom gradu

„Oproštajna ceremonija“ od šefa Vagnera Jevgenija Prigožina, koji je poginuo u padu aviona prošle nedelje, održana je iza zatvorenih vrata u Sankt Peterburgu, rekli su njegovi portparoli u utorak u saopštenju na društvenim mrežama.

„Oni koji žele da se oproste“ od vođe plaćenika trebalo bi da odu na groblje Porohovskoe u Sankt Peterburgu, njegovom rodnom gradu, navodi se u saopštenju.

Raniji medijski izveštaji o sahrani pominjali su druga groblja u gradu kao moguća mesta za sahranu Prigožina, koja je obavijena velom tajne.

Ranije je objavljeno da Vladimir Putin nije planirao da prisustvuje sahrani Prigožina, izjavio je u utorak portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

On je rekao novinarima da Kremlj nije znao za planirane sahrane, rekavši da je to pitanje porodice, navodi Rojters.

Ruski istražni komitet u nedelju je potvrdio da je Prigožin među ljudima koji su poginuli u avionskoj nesreći prošle srede. Komitet je u saopštenju naveo da je nakon forenzičkog ispitivanja identifikovano svih 10 tela pronađenih na licu mesta.

Kremlj je negirao da je ubio šefa Vagnera, nazivajući procene zapadnih obaveštajnih službi o Putinovoj potencijalnoj umešanosti „apsolutnom laži“.

UDARNA VEST.rs (Blic)


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare